Најновије

Хероји са Кошара и Паштрика у Доњецку: Ако не знаш на чијој страни треба да се бориш погледај чија деца гину (ФОТО/ВИДЕО)

На позив снајперисте Дејана Берића, предходне недеље у Доњецку је боравила делегација учесника херојске одбране Косова и Метохије од НАТО агресора 1999. године

Илустрација (Фото: Јутјуб)

У делегацији су били генерал Божидар Делић, војници ВЈ Ђорђе Бојовић и Дејан Петковић и добровољац из Осетије Алберт Андиев. У српској делегацији у својству новинара у Доњецку је боравио и уредник Правде Игор Маринковић.

На Доњецком народном универзитету одржана је трибина на тему части и јунаштва на којој је говорено о НАТО агресији на Србију, односима Срба и Руса, доборовољцима из Русије који су били на Космету и Србима који су дошли у Донбас, и о потреби да се кроз борбу одупре новом светском поретку и неофашизму.

Поред гостију из Србије, студентима и професорима су се обратили и снајпериста Дејан Берић, саветник председника ДНР и писац Захар Прилепин.

Генерал Божидар Делић је окупљеним студентима говорио о улози западних земаља у уништењу Југославије и помагању тероризма на Косову и Метохији. Он је упозорио да је нови светски поредак заправо нови фашизам, а да сад и људи у Донбасу осећају сво зло које тај поредак доноси.

Он је упутио снажну подршку браниоцима Донбаса и подсетио да једино Србија, у окупираној Европи, није хтела Хитлеру да да ни једног војника за напад на Стаљинград.

На предавању је приказан и филм о ваздушним ударима на Косову и Метохији у којима је употребљена муниција са осиромашеним уранијумом.

Алберт Андиев је говорио о свом учешћу у одбрани Косова и Метохије и томе како изабрати страну коју ћеш подржати.

- Ако не знаш на чијој страни треба да се бориш погледај чија деца гину и одабери ту страну – рекао је он додајући да су на Косову и Метохији убијана српска деца, а да сада у Донбасу гину деца ДНР-а.

Дејан Берић је говорио о руским добровољцима који су били у рату на Косову и Метохији и због којих се он нашао прво на Криму, а затим у Донбасу. Он је јако емотивно говорио и о погинулим ратним друговима и о онима који су у борбама били рањени и остали инвалиди.

Током предавања су направљене јасне паралеле између уништавања Југославије, а касније и Србије, и онога што се данас дешава у ДНР-у и ЛНР-у.

Посета бранилаца Косова и Метохије изазвала је велико интересовање медија и јавности у ДНР. Toком свих сусрета домаћини су показивали велику захвалност за подршку и љубав према Србији. 

Интервју генерала Божидара Делића за руски Њуз фронт погледајте ОВДЕ.

Наручите књигу Александра Дугина "Четврта политичка теорија" путем линка...

Posted by Дневне Новине Правда on уторак 8. мај 2018.

Извор: Правда

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

Бонус видео

Песма о јунацима са Кошара.

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА