Најновије

Наташа Јовановић бранила Русију на Скупштини НАТО

Посланица Српске радикалне странке Наташа Јовановић изазвала је недавно бурну расправу на заседању Парламентарне скупштине НАТО у Пољској када је говорила о Русији и руском председнику Владимиру Путину, пишу „Вечерње новости“.

Наташа Јовановић (Фото: Јутјуб)

Шеф сталне српске делегације у Парламентарној скупштини НАТО Драган Шормаз, који је такође присуствовао тој седници, изјавио је за „Новости“ да је излагање Јовановићеве било „недржавничко и неполитичко“.

Он је казао да је Јовановићева за говорницом рекла да обожава руског председника Владимира Путина и да подржава његову политику, што је, како је казао, изазвало запрепашћење већине присутних.

„Говорила је невероватне ствари, да им је боље да пазе шта раде, да не прелазе “црвену линију“ јер ће Путин узвратити, па ће се кајати. Да подржава све што Путин ради, а убеђен сам да она и не зна шта он ради“, рекао је Шормаз.

Према његовим речима, то је био инцидент и додао да не би било добро ни да је у Скупштини Србије све то рекла, јер она није руску посланик у Думи.

„Изазвала је велико чуђење присутних. Развила се полемика, па су јој други одговарали да је Путин одавно прешао “црвену линију“ када су руске трупе упал у Украјину, Грузију…“, рекао је Шормаз.

Он је објаснио да се на Парламентарној скупштини НАТО разговарало о Украјини, Сирији, Грузији и да се од посланика у том телу не могу очекивати позитивни говори о Русији.

Јовановићева је за „Новости“ казала да се јавила за реч на заседању тог тела, јер су САД и Велика Британија, како је рекла, направиле „антируску хистерију“ и да није било никога из Русије да им одговори. Навела је и да она брани Путина и Русију, јер „они бране нас свуда где нас други нападају“.

Руси тајно тестирали нови ракетни систем, оборили рекорд. Више о томе читајте ОВДЕ.

Извор: Танјуг

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

Бонус видео

Шешељ: СРС против именовања Синише Малог за министра финансија!

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА