Најновије

МИХАЈЛОВИЋ: Понашање Јеремића је јадно, подло и неодговорно!

Потпредседница Владе Србије Зорана Михајловић оценила је данас да се Вук Јеремић, у покушају да оправда и објасни финансијске и политичке везе са својим партнерима ухапшеним у корупционашкој афери у САД, све више упетљава, што би народ рекао, "ко пиле у кучини".  

Зорана Михајловић (Фото: Јутјуб)

Михајловић каже да Јеремић, уместо да објасни како је добио милионе евра за своју "непрофитну организацију" и себе лично, покушава да у то увуче и њу, али и неке од највећих светских компанија.

"Покушавајући да објасни како је и зашто добио новац од компаније "Чајна енерџи", Јеремић је изјавио да уместо одговора мене треба да питају о пословима ове компаније у Србији и мојим сусретима с њима. Не треба бити информатички геније да би се пронашла информација о званичном састанку 14. априла 2016. у згради владе са представницима "ЦЕФЦ Чајна енерџи компани" и "Чајна Балкан инвестмент компани" о могућностима нових инвестиција у инфраструктуру у Србији", навела је Михајловић у писаној изјави доствљеној медијима.

Све то, као и информације о састанцима са свим другим компанијама, налазе се и данас на званичном сајту Министарства.

"Вучић ове године Приштини предаје столицу у УН"

Напомиње, међутим, да постоји једна разлика између њених и Јеремићевих састанака: 

- Ја са свим компанијама разговарам јавно као званичник владе у интересу грађана и развоја Србије, док Јеремић с њима разговара искључиво у личном интересу - истиче Михајловић.

Михајловић, која је и министар грађевинарства, саобраћаја и инфраструктуре, истиче да је неумесно то што Јеремић, покушавајући да објасни своје финансијске односе са ухапшеним дипломатама у САД, увлачи компаније из земаља са којима Србија има најбоље могуће односе.

- Увлачећи компанију каква је “Чајна енерџи” у своје финансијско блато Јеремић показује да не преза ни од чега само да би избегао одговоре на оправдана питања одакле му новац којим је, између осталог, финансирао своју изборну кампању. Такво понашање је недоговорно, подло и јадно - поручила је Михајловић.

Прочитајте ОВДЕ како је Јеремић прозвао Михајловићеву.

Извор: Танјуг

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

Бонус видео

Зорана Михајловић о фабрици у Нишу, аеродрому и насиљу.

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА