Најновије

ВОЈИСЛАВ ШЕШЕЉ КОД ЛЕГИЈЕ И ЗВЕЗДАНА: Лидер радикала у четвртак иде у затвор у Пожаревцу!

Лидер Српске радикалне странке Војислав Шешељ посетиће бивше припаднике Земунског клана, који су осуђени за убиство некадашњег премијера Србије Зорана Ђинђића.

Војислав Шешељ (Фото: СРС)

Шешељ је за Курир потврдио да ће Милорада Улемека Легију посетити у четвртак у 10:30 часова, а да ће у петак посетити Звездана Јовановића у затвору у Пожаревцу.

Лидер радикала је навео да ће Изјаве поводом ове његове акције ће давати после обављених посета. 

Улемек је у затвору од 2. маја 2004, када се сам предао и осуђен је на четири максималне казне од 40 година, али је 40 година и укупна казна јер по српском закону не може се бити дуже од тога у затвору.

Улемек има право да тражи условни отпуст после две трећине казне, што ће бити 2031, када буде имао 63 године. Пуна казна му истиче 2044. у његовој 76 години.

Звездан Јовановић (52), звани Звеки је осуђен на 40 година због убиства премијера Зорана Ђинђића. Јовановић је у време злочина био потпуковник ДБ-а и припадник ЈСО, а говоркало се да је имао надимак Змија. Као непосредни извршилац атентат,а који је пуцајући из „хеклер хока“ усмртио премијера и ранио Милана Веруовића, осуђен је на 40 година затвора.

Присталице Српске радикалне странке, на челу са лидером те странке Војиславом Шешељем, дошла је до кордона полиције која је распоређена испред Центра за културну деконтаминацију у Београду, где се одржава фестивал „Мирдита — добар дан“. Снимак погледајте ОВДЕ.

Извор: Курир

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

Бонус видео

Овако је Шешељ вређао трибунал у Хагу

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА