Најновије

БРНАБИЋ ЗАПРЕТИЛА УДОВИЧИЋУ: Докажи да није било проневере новца иначе нема Универзијаде!

Прва седница Организационог комитета Универзијаде у Београду практично није ни одржана јер су премијерка Ана Брнабић и поједини министри тражили да се прво реши афера са незаконитим трошењем новца.

Ана Брнабић (Фото: Јутјуб)

Како се сазнаје,  премијерка Брнабић је, између осталог, на седници, рекла да учесници у организацији Универзијаде имају пуну подршку Владе  Србије, али да претходно морају да докажу да нису тачни наводи о афери незаконитог трошења новца који је Влада определила за Универзијаду, пише Блиц. 

Како се наводи, Брнабићева је министру спорта Вањи Удовичићу и смењеном председнику УССС Синиши Јаснићу "јасно рекла да неће бити Универзијаде у Београду ако не докажу да су чисти и није проневрен новац грађана Србије". 

Потом се јавио Удовичић  који је тврдио да нема афере, али је Брнабићева била изричита: Удовичићу, неће бити Универзијаде ако не докажете да немаw афере".

Подсетимо, према наводима медија, Јаснић је без одлуке скупштине УССС, основао фирму на коју му је министар Удовичић пребацио 143 милиона динара из буџета. Од тих пара наводно је 572.000 евра уплаћено Европској универзитетској асоцијацији за израду мастер плана за Универзијаду, али тих пара нема у финансијском извештају ЕУСА. Притом мастер план је израдио наш стручњак Срђан Бошковић за само 30.000 евра, а њему је речено да ће бити плаћен са рачуна ЕУСА.

Прочитајте ОВДЕ најконтроверзнији интервју Јошка Броза који отркива и зашто је убијена Борка Вучић.

Извор: Блиц

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

Бонус видео

Једна од највећих снага Србије је што имамо председника Републике и председника Владе који "веслају у истом правцу", изјавила ФоНету премијерка Ана Брнабић, која негира да је Србија "заробљена држава",  али сматра да није добро да министри дају изјаве супротне политици Владе.

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА