Најновије

МЕРКЕЛ ОДГОВОРИЛА ТРАМПУ: Мере САД су незаконите!

Поводом одлуке америчке владе да од 1. јуна уведе додатне царине на увоз челика и алуминијума из чланица Европске уније, уследиле су оштре реакције из Берлина, Лондона и Париза, а председник Европске комисије Жан Клод Јункер је најавио контрамере и тужбу пред Светском трговинском организацијом.

Ангела Меркел (Фото: Синхуа)

Данас је лош дан за светску трговину у којој су неприхватљиве једностране мере. Европска унија мораће да реагује контрамерама, рекао је Јункер, преноси АП.

Саопштењем се огласила и немачка канцеларка Ангела Меркел, која је америчке мере назвала незаконитим и изразила забринутост да би због њих могло доћи до ескалације. Влада Немачке одбацује те мере и сматра их противзаконитим, а одлука о њиховом увођењу носи ризик од ескалације која ће на крају нанети штету свима, навела је Меркел. Сличну оцену дало је и Удружење немачких индустријалаца, које сматра да је одлука америчке администрације „кратковидна и аутодеструктивна“.

Поводом одлуке о увођењу додатних царина огласила се и Влада Велике Британије, која наглашава да су чланице Европске уније блиски амерички савезници, због чега их није требало стављати на списак земаља на које се односе санкције. Министарство иностраних послова Француске царине је назвало „неправеднима и неоправданима“ и тражиће да Европска унија одговори противмерама.

Трамп започео трговински рат са ЕУ, неће више да види Мерцедес на улицама Њујорка! Више о томе ОВДЕ.

Извор: Фонет

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

Бонус видео

Трамп се данас сусрео са Ким Кардашијан

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА