Најновије

ЗВИЗДИЋ: Дрина ће заувек остати граница БиХ и Србије

Председавајући Савета министара Босне и Херцеговине Денис Звиздић упозорио је председника Републике Српске Милорада Додика да престане да "сања будан" и својим изјавама доводи у питање опстанак и територијалну целовитост БиХ поручивши му да ће река Дрина заувек остати граница између БиХ и Србије.

Звиздић (Фото: Јутјуб)

"Сви осим Додика и неколицине загрижених великонационалиста знају да Република Српска као босанскохерцеговачки ентитет никада неће бити спојена са Србијом у 'једну државну заједницу' и да ће Дрина као лепа река, али, нажалост, и највећа масовна гробница недужно убијених Бошњака, заувек остати граница између суверене и целовите БиХ и Србије", наводи се у Звиздићевој изјави достављеној медијима у БиХ, преноси Хина.

Звиздић је, како Хина наводи, заправо реаговао на говор који је Додик у среду одржао у Београду, на Факултету политичких наука, у којем је "отворено изјавио да Република Српска и Србија морају да се уједине у једну државну заједницу".

"Ја мислим да ми овог века или у наредној деценији треба да завршимо као Република Српска и Србија уједињени у једној територијалној јединици", казао је Додик, наводи Хина и додаје да му је Звиздић одговорио поруком да на то заборави јер промена граница на Балкану више неће бити.

"Позивам Додика али и све друге који маштају о променама граница и новим поделама да престану да 'сањају будни' и да схвате и прихвате реалност по којој је архитектура Западног Балкана завршена", изјавио је Звиздић.

Дачић: Хистерија због Додикове изјаве

Потпредседник Владе Србије и министар спољнх послова Ивица Дачић жестоко је реаговао поводом, како каже, најновије хистерије која влада због изјаве Милорада Додика о могућем уједињењу Републике Српске и Србије, "што показује све размере огромног лицемерја".

Дачић каже да Додика због те изјаве нападају Денис Звиздић и остали Изетбеговићеви следбеници који су само пре неки дан "давали Босну и Херцеговину у аманет Турској".

Прочитајте ОВДЕ какву је НАТО спремио за Србију закулисну стратегију.

Извор: Танјуг

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

Бонус видео

Додик: Британци а не Руси утичу на Балкан

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА