Најновије

ХАРАДИНАЈ ПОРУЧИО: "Расправа о размени територија може да донесе трагедију на Балкан!"

Косовски премијер Рамуш Харадинај изјавио је да расправа о размени територија може да донесе трагедију на Балкан, а, како је оценио, нема потребе да се враћамо назад.

Рамуш Харадинај (Фото: Јутјуб)

„Јасно се видело ко је изгубио, а ко победио. Ова расправа је опасна зато што производи мржњу, дестабилизацију и нове ратове на Балкану, јер нема државе у којој нема националних мањина. Само Србија је пуна, препуна националних мањина од Медвеђе до Суботице. Ако овај предлог долази од Србије, само Србија би имала губитке у том правцу“, рекао је Харадинај за „Прешева јоне“.

Он је казао да, ако је Србија заинтересовна за стабилност, националним мањинама треба да да права, а пре свега Албанцима из Прешевске долине.

„Ми смо дали сва могућа права српској мањини на Косову. Зато, Србија треба да учи од Косова како се поштују мањине — никада нисмо вршили насиље, заустављали уџбенике за српску мањину, нисмо претили и плашили авионима и хеликоптерима Србе на северу Косова“, рекао је Харадинај.

Лидер покрета Самоопредељење Аљбин Курти рекао је данас да се треба успротивити "покушајима владе да успостави Заједницу српских општина (ЗСО) са српском већином током скупштинске летње паузе". Више о томе сазнајте ОВДЕ.

Извор: Танјуг

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

Бонус видео

Интервју Харадинаја за Дојче веле на српском језику

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА