Најновије

"МОЈ НАЈТЕЖИ ДАН КАО ПРЕМИЈЕРКЕ" Ана Брнабић после свађе са министром Поповићем

Истина је да је петак био један од најтежих дана за мене од како сам ушла у Владу и да сам рекла председнику Вучићу да ме овакви дани натерају да размислим о свом месту и улози у Влади.

Ана Брнабић (Фото: Јутјуб)

Овако премијерка Ана Брнабић описује како се осећала после свађе на седници Владе са министром без портфеља задуженим за иновације и технолошки развој Ненадом Поповићем.

- Мислим да је то људски и да је фер да се каже. Моја љубав према Србији, вера да ова земља може много више и боље, и лична одговорност да се преузети посао заврши - да грађани Србије бољи живот осете кроз своје новчанике, каријеру, веће изборе у животу, просперитет за своју породицу јесу мој мотив зашто сам прихватила да водим Владу и зашто остајем на њеном челу. Ту је и жеља да и Влада и ја дамо пуну подршку Александру Вучићу да проведе земљу кроз изузетно изазовна времена и да из свих недаћа које нас сада притискају изађемо као земља мира, стабилности и једнаких шанси за све - каже Брнабићева.

Премијерка Брнабић и министар Поповић сукобили су се прекјуче на седници Владе након што је министар твитом позвао да се спречи дистрибуција хрватске дечје геј сликовнице у Србији. Цела заврзлама настала је када је Поповић на Твитеру критиковао дистрибуцију хрватске сликовнице „Моја геј обитељ” у Србији, уз речи да се у време када се држава бори за наталитет „мора стати на пут онима који желе да нас убеде да је у реду да Роко има две маме, а Ана двојицу тата”.

Премијерка Брнабић истиче да нема ништа против тога да министри имају своје мишљење, али да се залаже да се све расправи у оквиру Владе.

- Да не буде забуне, увек сам охрабривала и наставићу да охрабрујем чланове Владе да кажу шта мисле о било којој теми, независно од тога да ли се слажемо или не, али да то чине на седницама Владе да бисмо, под један, пред грађане изашли са провереним и пуним информацијама и јединственим ставом, а под два, да не бисмо сами отварали нове теме у тренуцима када треба да будемо потпуно фокусирани на тешке теме које су нам већ на столу - каже она.

Ана Брнабић каже да су сви чланови Владе ту због грађана, а не обрнуто. - Грађани нису наши психијатри, па да осећамо потребу да им саопштимо сваки наш став, унутрашње размишљање или дилему. Наш посао захтева сталну, неподељену пажњу да решавамо отворена питања и земљу водимо напред. Наш посао није ријалити у коме ћемо учинити све за мало медијске пажње. Морамо да научимо да бирамо речи. Нема никакве потребе да се о сензитивним темама у јавности говори тако да се други вређају или доводе у ситуацију да се осећају као грађани другог реда. Ова влада треба да промовише толеранцију и прихватање права на другачије мишљење, али да у исказивању другачијег мишљења не вређа никога - каже премијерка.

Она додаје да је на ову тему сада ставила тачку. - Принципи колегијалности, тимског рада, пожртвованости и међусобно поштовање остају моја начела којима ћу водити Владу и на чему ћу инсистирати код свих чланова Владе и даље - закључује Ана Брнабић.

Министри одбране и рада Александар Вулин и Зоран Ђорђевић демантовали су наводе у медијима да је премијерка Ана Брнабић понудила своју оставку и додали да у Влади Србије нема сукоба.

Вулин је након скупа „Балкан - зона мира, разумевања и договора” казао новинарима да се на седници Владе то није десило.

- Сваки министар има своје мишљење као и председница Владе, али имамо право само на једну политику, а то је политика очувања државног јединства, просперитета. Све остале размирице, различити погледи на свет, па сви их имамо, тако да овоме не бих придавао значај - казао је Вулин.

Министар за рад, запошљавање, борачка и социјална питања Зоран Ђорђевић рекао је да у Влади Србије нема сукоба и да се њен квалитет заснива на одлукама које се демократски доносе. - Да ли мислите да постоји сукоб у Влади и да би председница која води Владу због ситних и различитих мишљења нудила оставку? Влада је изнад свега тога - казао је Ђорђевић.

Зорана и Јадранка лете из Владе. Више о томе читајте ОВДЕ.

Извор: Блиц

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

Бонус видео

Председник Александар Вучић и премијерка Ана Брнабић о пословању Ер Србије

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА