Најновије

ПУТИНОВ ТЕНК ЛАСЕРОМ УНИШТАВА НЕПРИЈАТЕЉА! Ево какву ће моћ представити на паради 9. маја (ВИДЕО)

Руског председника Владимира Путина очекује једна од најважнијих недеља у животу - сутра ће четврти пут бити инаугурисан за првог човека Руске Федерације, док ће већ 9. маја представити војну моћ своје земље какву свет још није видео. Тада ће и доказати Западу да поседује оружје о ком је говорио приликом обраћања нацији 1. марта.

Путин (Фото: kremlin.ru)

И док се у појединим круговима након тог говора шефа Кремља спекулисало да би у питању могле да буду само празне приче, у среду ће, када се у Русији импозантном војном парадом обележава Дан победе над фашизмом и нацистичком Немачком у Другом светском рату, Путин показати да су његове речи биле истините.

Наиме, потврђено је да ће Црвеним тргом у среду, осим 13.000 војника и огромног броја оружја и војне опреме, продефиловати и непобедиве кинжал суперсоничне ракете, као и ласерски тенкови пересвет, о којима је читав свет брујао. Осим што такво оружје још није нашло своје место у комерцијалној употреби, па су га многи још везивали искључиво за филмове научне фантастике и компјутерске игре, веровало се да оно, када буде направљено, неће наћи своје место на тенковима.

Међутим, Руси су учинили управо то и тако утерали страх у кости западњацима, с обзиром на то да је најављено да ласерски тенк у трену уништава мете непријатеља. Реч је о оружју које је добило име по Александру Пересвету, средњовековном руском свештенику који се уз војску борио против најезде Татара. Оно је, како се верује, у стању да најпре детектује непријатељске циљеве, а затим ласером уништава његову артиљерију, оклопне системе, мање пројектиле, дронове и још много тога.

Иначе, на генералној проби параде, због које се орила читава Москва, приказани су и возила тигар, тенкови Т-72БЗ, оклопни транспортери БТР-82А, пешадијска борбена возила БМП-3, самоходне хаубице мста-С, противваздушни ракетни системи БУК-М2, противракетни системи "Панцир-С", ракетни системи "Јарс", тенкови армата, оклопна возила БМК кургањец и бумеранг, самоходне хаубице коалиција, борбено возило терминатор. На небу су били и биће опет у среду стратешки ракетни носачи ту-160, ту-95МС, бомбардери дугог домета ту-22МЗ, авиони-танкери ил-78, војно-транспортни авиони ил-76МД, ловци су-35, су-30СМ, миг-29 и многи други.

Подсетимо, Путин је са више од 76 одсто гласова тријумфовао на председничким изборима у Русији 18. марта, а данас би могао да представи и свој нови кабинет. Мандат му траје шест година.

Ово се очекује на Путиновој инаугурацији

-6. пут у историји савремене Русије у Кремаљском дворцу у Москви данас ће се одржати инаугурација председника

-5.000 званица биће на том догађају

-инаугурација је заказана за 7. мај, на дан када је Путин ступио на дужност и 2000, 2004. и 2012.

-овогодишња би могла да прође без традиционалног проласка председничке поворке улицама Москве

-главни догађај одржаће се у Андрејевској сали Великог кремаљског дворца

-почеће неколико минута пре 12 сати по московском времену

-председник ступа на дужност тачно у подне након тога ће се у Кремљу чути химна Русије, а застава председника државе завијориће се над куполом изнад Сената

-Путин ће одржати говор, а уз песму Михаила Глинке "Нек се слави" изаћи ће на Саборни трг Кремља

-на том месту ће му салутирати кремаљски пук спекулише се да би Путин могао одмах да саопшти име новог премијера и осталих чланова кабинета.

Од овога Запад највише стрепи - Непобедиво оружје у употреби

Западни медији су током викенда пренели вест да је руска војска ставила у употребу застрашујуће кинжал суперсоничне ракете, које могу да превазиђу све познате ваздушне и ракетне одбране, због чега од њих нема спаса.

-лети 10 пута брже од звука

-може да носе и конвенционалне и нуклеарне бојеве главе

-име пројектила кинжал значи бодеж

-има домет већи од 2.000 километара једно од шест нових руских стратешких оружја.

Шта ће још представити?

Роботи-звери за саседу тенковима НАТО

Даљински управљан уран-9 је опремљен антитенковским ракетама од 30 мм и направљен је за уништавање тенкова непријатеља. Током дана погађа мете на 4.800 метара, а током ноћи на 3.000 метара. Осим њега, Црвеним тргом ће дефиловати и уран-6, роботичко возило за уклањање мина, и дрон корсар кратког домета.

Возило за доминацију на Арктику

Беркут или ТТМ-1901 има ладин мотор и, осим стандардне опреме за снег, опремљен је и аутоматском пушком. Кроз било који снег може да се креће брзином од 59 километара на сат.

На небу изнад Русије први пут моћни, невидљиви СУ-57

Руски ловац је побољшан новим мотором пете генерације помоћу ког ће развијати знатно већу брзину од претходника и трошиће мање горива. Суперманеварски авион има "паметни покривач", у којем је обједињен велики број сензора који омогућавају авионском систему и пилоту да интегрисано прате ситуацију око авиона. Та својства још нису доступна америчким авионима пете генерације. Наоружан је до зуба различитим ракетама.


Само пар сати пред Путинову инаугурацију, Медведев подноси оставку на место премијера. Више о томе читајте ОВДЕ.

Извор: Српски Телеграф

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА