Најновије

ЧВРСТО ОБЕЋАЊЕ: Шри Ланка никада неће признати независност Косова!

Ивица Дачић, први потпредседник Владе и министар спољних послова Републике Србије састао се данас у Коломбу са председником Владе Шри Ланке Ранилом Викремесингеом, који је истакао да та земља неће променити став о непризнавању једнострано проглашене независности "Косова".

Дачић (Фото: mfa.gov.rs)

У разговору је изражено обострано задовољство вишедеценијским и традиционално пријатељским односима између Србије и Шри Ланке и исказана спремност за интензивирање билатералног политичког дијалога на високом и највишем нивоу, као и унапређење сарадње у свим областима.

Посебно су истакнуте могућности развоја сарадње у економској области и, у том контексту, саговорници су се сагласили да су директни контакти привредника и привредних комора веома важни и да је потребно организовати узајамне посете.

Председник Владе Шри Ланке Ранил Викремесинге нагласио је да се Шриланчани радо сећају Тита, а шеф српске дипломатије је указао да је председник Тито био два пута у посети тој земљи, 1959. године и 1976. године на самиту Покрета несврстаних.

Министар Дачић је овом приликом председнику Владе Шри Ланке пренео захвалност српске Владе, Парламента и народа на ставу Шри Ланке у вези са непризнавањем једнострано проглашене независности "Косова", уз очекивање да ће Шри Ланка и убудуће задржати ову позицију.

Председник Владе Ранил Викремесинге нагласио је да, имајући у виду проблеме са сецесионистичким тенденцијама које су имали у сопственој земљи, нарочиту важност придају целовитости држава, као и да неће мењати свој став о непризнавању једнострано проглашене независности "Косова".

Дачић боравком у Шри Ланки завршава турнеју по јужној Азији, током које је још посетио Индију и Непал.

Прочитајте ОВДЕ шта је Небојша Медојевић написао на твитеру поводом Вучићевих изјава о Косову.

Извор: Танјуг

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

Бонус видео

Дачић на међународној турнеји

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА