Најновије

ИЗРАЕЛ ИЗВЕО РАКЕТНИ НАПАД НА ДАМАСК: Сиријска ПВО одбила напад! Прети ескалација сукоба (ФОТО/ ВИДЕО)

ПВО сиријске армије – објавила је руска државна новинска агенција ТАСС - одбила је ракетне ударе Израела усмерене на зону оконасеља Кисва, 23 километра јужно од Дамаска.

Сиријски ПВО (Фото: САНА)

Позвавши се на сиријски државну телевизију и њен „војни извор“, пренела је да је ПВО оборила две израелске ракете. Обе док су летеле према поменутом насељу. Није, међутим, прецизирано шта је био циљ.

Извор са међународног бејрутског аеродрома, рекао је агенцији РИА Новости да су се ираелски авиони у моменту лансирања ракета налазили у ваздушном простору Либана. Армија одбране Израела одбила је – по обичају – да коментарише ноћашњи „инцидент“.

Израелски медији су писали да је њихова армија – наводно због „необичних активности иранских војника на територији Сирије“ – била стављена у стање повећане борбене приправности.

Потом је војни врх у Тел Авиву објавио да је наложио локалним властима да на Голанској висоравни спреме за коришћење склоништа за случај авио или ракетног напада.

Истовремено је указао да је Израел спреман за „различите сценарије“ и да ће на „покушај иранске агресије“ – најодлучније одговорити.

Претходно је израелски прмијер Бењамин Нетањаху изјавио да се Техеран спрема да у Сирисији постави своје „веома опасно оружје“ да би „уништио Израел“.

Министарство одбране Русије објавило је да је израелска авијација 9. априла ноћу ракетирала сиријски аеродром Т-4. И тада из ваздушног простора Либана.

Ако су Сиријци ноћас заиста „одбили израелски напад“ и уништили две ракете – то је сигурно успех. Чак и ако су 2-3 и пропустили. При нападу на аеродром Т-4 наводно нису ни једну.

Руси пројектилом погодили групу од 7 терориста и избрисали их са лица земље, а дрон све снимио! Више о томе читајте ОВДЕ.

Изввор: fakti.org

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА