Најновије

МЕДИЈИ ОТКРИВАЈУ: Зашто се Путин "нагињао" и шта се "запевало"?

Председник Србије Александар Вучић је завршио посету Москви учешћем у шетњи Бесмртног пука, а српски извештачи и медији су акценат ставили на поједине детаље.

Владимир Путин носи слику свог оца и Александар Вучић на Паради (Фото: Kremlin.ru)

Једно од питања које су српски извештачи поставили председнику Србије је било у вези са тиме што се, како су приметили, током параде у част Дана победе руски председник “често нагињао ка Вучићу“.

“Мени се председник Путин у више наврата нагињао да ми каже које оруђе се показало добро у Сирији, о ком оруђу би требало да размотримо, које је показало највећу ефикасност... Посебно ми се обратио када су била у питању два система “панцир С“ и “ураган смерч“. Ми за то немамо могућности, не можемо то себи да приуштимо. Рекао ми је да је то оруђе показало страховиту снагу и ефикасност и ефективност у правој борби у Сирији“, навео је Вучић.

Истакао је и да су то биле теме разговора током параде, а навео је и да га је Путин на самом пријему питао које песме из Русије су популарне у Србији. Вечерње новости су чак пренеле да су Вучић и Путин запевали руску песму “Дан слободе“, уз напомену да је српски председник руском колеги открио да је то његова омиљена руска песма.

Тањуг је пренео и да су руски медији опширно извештавали о обележавању Дана победе над фашизмом у Москви, истичући да су уз Путина били Вучић и израелски премијер Бењамин Нетанијаху.

Прочитајте ОВДЕ како је Путин реаговао када је обезбеђење изгурало ветерана?

Извор: Б92

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

Бонус видео

Лазански: Србији указана велика част у Русији!

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА