Најновије

МЕРКЕЛОВА ОПОМЕНУЛА ТАЧИЈА: Све што сте договорили са Београдом мора се спровести!

Немачка канцеларка Ангела Меркел састала се с косовским председником Хашимом Тачијем у Берлину и поручила да споразуми који су постигнути у оквиру дијалога Београда и Приштине морају да се спроведу, јавља Радио слободна Европа

Ангела Меркел (Фото: Јутјуб)

Како се наводи, Меркел је на заједничкој конференцији за новинаре рекла да су односи Београда и Приштине "главно питање на европском путу две земље". Меркел је истакла да то "није лака тема", али је оценила да је било помака по том питању.

Најавила је и да ће о односима Београда и Приштине бити речи и на Самиту у Софији. Говорећи о билатералним односима Приштине и Берлина, Меркел је оценила да су они добри.

Немачка канцеларка сматра да је Косово "доста тога" постигло од када је прогласило независност и да је напредовало на путу ка ЕУ, али је нагласила да још постоје проблеми и изазови који нису решени. Као изазове поменула је владавину закона, борбу против корупције и велику незапосленост.

Косовски председник Хашим Тачи поручио је да је Приштина спремна да отвори "коначно поглавље" са Београдом како би се постигао "законски обавезан споразум о потпуној нормализацији односа Београда и Приштине".

- Знам да коначна фаза дијалога неће бити лака ни за Косово, али ни за Србију. Али, нема другог пута за напредак, ни за Косово, ни Србију, осим дијалога и споразума - истакла је. Заједно треба да пронађемо начин да постигнемо један коначан споразум, који ће окончати трагичну историју и отворити пут мира и помирења измеду наших народа, каже Тачи и додаје да цео процес треба да се заврши реципрочним признањем.

Прочитајте ОВДЕ шта је ново рекао Хашим Тачи о односима Београда и Приштине.

Извор: Танјуг

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

Бонус видео

Меркел са Вучићем: Осврнули смо се на питање како до уговорног решења за Косово.

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА