Најновије

КОНАШЕНКОВ: У Сирији се спрема нови хемијски напад-провокација

Портпарол руског Министарства одбране - генерал Игор Конашенков - рекао је данас да су припадници Слободне сиријске армије донели канистере са хлором у једно насеље у сиријској провинцији Деир ез-Зор и да спремају нову провокацију. У виду још једног хемијског напада на цивиле.

Конашенков (Фото: РИА)

Навео је да, према информацијама из независних канала, команда Слободне сиријске армије, уз помоћ припадника америчких специјалних снага, припрема серију провокација уз употребу токсичне супстанце у тој сиријској провинцији.

Министарство одбране РФ је упозорило да ће видео-снимак употребе хемијских супстанци бити искоришћен као повод за нападе коалиције на челу са САД на сиријске институције.

Истовремено је руски Центар за мирење сукобљених страна у Сирији саопштио да је избеглички лого Рубкан, који се налази поред америчке војне базе Ал Танф, постао уточиште за терористе и побуњенике који ратују против владиних снага.

Упозорио је да из тог логора добијају појачања терористичке формације које ратују у централној Сирији.

Погледајте ОВДЕ шта је остало од џихадиста када их је са 6 километара погодио антитенковски пројектил. Упозорење: Садржај је узнемирујућ.

Извор: fakti.org

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

Бонус видео

Асад у интервјуу открио ко и како подржава терористе у Сирији

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА