Најновије

АМЕРИЧКИ ИНКУБАТОР ЗА ГЛАВОСЕЧЕ: Свуда чисте терористе ИД, а овде их чувају (МАПА/ВИДЕО)

Прошлог викенда, Сиријска арапска војска (САА) и њени савезници одбили су још једну серију напада ИД на град Ал-Букамал на сиријско-ирачкој граници.

Џихадисти (Фото: syriahr. com)

ИД је користио неколико самоубица у ауто-бомбама да би пробили одбрану сиријске војске, али нису успели да заузму кључне позиције.

У сукобима од 8. до 10. јуна, око 35 владиних бораца је убијено, према опозиционим изворима, док је сиријска војска ликвидирала 20 џихадиста ИД и уништила најмање две ауто-бомбе. САА је такође распоредила појачања, неколико нових јединица, како би се стабилизовала ситуација у тој области.

Према локалним изворима, сви недавни покушаји ИД за освајање Ал-Букамала укључили су нападе са источне обале Еуфрата, где су коалиција под вођством САД и њени штићеници из Сиријских демократских снага (СДФ) требали да се боре против терористичке групе.

Деветог јуна руски војни портпарол Конашенков изјавио је да сва упоришта ИД у Сирији остају у подручјима под контролом коалиције на челу са САД. Изјава Конашенкова вероватно се односи на подручје Ел Танф и источне обале Еуфрата, где су ћелије ИД још увек прилично активне.

У међувремену, СДФ је наставио напредак ка граду Дашиша заузевши села Абу Хамдах, Шамас и Ал-Хулва. Напредак је подржала не само коалиција под вођством САД, већ и удари  ирачких авиона и артиљерије, која је погодила неке кључне објекте ИД у пограничној области и долини Еуфрата.

Није јасно зашто СДФ и коалиција настављају да игноришу групу села коју држи ИД у својој зони одговорности долине Еуфрата. Ово омогућава неким изворима из Дамаска и Русије да шпекулишу да снаге под водством САД индиректно охрабрују нападе ИД на владине снаге.

САА је такође покренула операцију против ћелија ИД у источној Ал Сувајди ослобађајући долину Арара и село Расм Хатите. Новинска агенција Амак која је повезана са ИД тврди да је у сукобима убијено 12 војника САА. Међутим, ћелије ИД  у тој области имају мало шансе да се одупру владиним снагама још дуго.

Снимак који је убедио Кима погледајте ОВДЕ. Трамп му показао како ће Северна Кореја изгледати ако потпише! Филм достојан Холивуда.

Извор: South Front

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА