Најновије

Бомбардовање Сирије је било упозорење за Кину

Америчко бомбардовање Сирије у априлу 2017. године је било упозорење за Кину да ће Вашингтон реаговати на употребу хемијског оружја и оружја за масовно уништење у целини, рекао је амерички председник Доналд Трамп у интервјуу телевизији „Фокс њуз“.

Амерички авион у Сирији (Фото: usairforce)

Трамп је подсетио да се ракетни удар се поклопио са временом његовог састанка са председником Кине Си Ђинпингом у резиденцији „Мар а Лаго“ на Флориди.

„Рекао сам му, господине, само што смо испалили 58 ракета по одређеним објектима у Сирији. Он је преко преводиоца упитао да поновим шта сам рекао. Поновио сам да је свака испаљена ракета погодила мету“, рекао је Трамп, додавши да је његова администрација у принципу против употребе тако смртоносних и опасних врста оружја.

„Међутим, то је било урађено, јер је Сирија (председника Башара) Асада употребила хемијски гас против деце. Морали смо то да урадимо. Да је председник Обама прешао ту црвену линију, ситуција на Блиском истоку би била нешто другачија“, тврди Трамп.

„Рекао сам му (Си Ђинпингу) да може отићи (са састанка) или да се можемо дружити. Он није отишао, али је све разумео“, закључио је Трамп.

У ноћи 7. априла САД су извеле напад ракетама „томахавк" на ваздухопловну базу сиријске војске Шаират. Напад је изведен под изговором да се тамо постоји складиште хемијских супстанци.    

Амерички председник Доналд Трамп рекао је да процес денуклеаризације Северне Кореје почиње "моментално" и да сматра да је започет "фантастичан споразум". Више о томе читајте ОВДЕ. 

Извор: rs.sputniknews. com

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

Бонус видео

Руски и амерички борбени ловци

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА