Најновије

ДВА МИНУТА ЗА СЕВЕРНУ МАКЕДОНИЈУ: Иванов напустио састанак са Заевим (ВИДЕО)

Македонски председник Ђорђе Иванов напустио је, после двега два минута, састанак са премијером Зораном Заевим и шефом дипломатије Николом Димитровим који су покушали да га обавесте о исходу преговора са Грчком о имену Македоније, јављају медији у Скопљу.

Иванов, који је претходних месеци имао серију оштрих сукоба са Заевим и коалицијом која је око њега окупљена, најавио је да ће се до краја дана обратити нацији.

Још увек није познато какав став има Иванов о имену Република Северна Македонија, око чега су се договорили Заев и грчки премијер Алексис Ципрас, али је Иванов био жесток противник већине иницијатива владе у Скопљу, укључујући именовање Таљата Џаферија за шефа Собрања и закона о употреби албанског језика.

„Председник Иванов је прекинуо и напустио састанак и одбио да разговара о овом договору“, наводи се у саопштењу македонске владе.

Иванов и опозициона странка ВМРО-ДПМНЕ, како се чини, биће највећа препрека спровођењу договора између Атине и Скопља, према којем ће се Македонија убудуће звати „Република Северна Македонија“, док ће заузврат Грчка престати да блокира македонске интеграције у НАТО и ЕУ.

ЕУ и НАТО срећни због постигнутог договора о новом имену Македоније, више о томе ОВДЕ.

Извор: РТС

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА