Најновије

ОЛУЈА ОДНЕЛА ПРВУ ЖРТВУ, СТИЖЕ И У БЕОГРАД: Језива смрт у Пожаревцу, мушкарац се удавио заробљен у лифту! (ВИДЕО)

Снажно невреме захватило је данас делове Западне Србије и Војводине, а олуја која је протутњала Србијом однела је и прву жртву. Како наводи пожаревачки Poportal online, непозната мушка особа удавила се у Пожаревцу, у Југ Богдановој улици.

Пожаревац невреме (Фото: Јутјуб)

Незванично се сазнаје да се једно лице око 65 година старости утопило у подруму зграде у Југ Богдановој улици у Пожаревцу.

Према речима станара, власник стана који живи на приземљу паркирао је аутомобил у подземној гаражи.

Када је видео да се невреме не смирује лифтом је сишао, али је у том тренутку ниво воде у подруму био око 2 метра. Када се лифт спустио дошло је до прекида електричне енергије, а врата се нису отворила…

Полиција је затворила Југ Богданову улицу у Пожаревцу, а специјалне екипе покушавају да спусте ниво воде у подруму и уђу унутра…

Како наводи Радио Боом 93, јако невреме праћено обилним пљусковима, градом и грмљавинским непогодама погодило је Пожаревац око 16.20 часова. Град је око сат времена био потпуно паралисан.

Више улица у граду је поплављено, а вода је ушла у подруме и приземље многих објеката. Терен Градског стадиона и просторије у приземљу су поплављене, а утакмица је која је требало да буде одиграна данас је отказана.

Такође због поплаве је отказан и концерт у Центру за културу.

Ужички крај данас поподне погодило је невреме са великим количинама падавина а према писању локалних медија падале су леденице величине лешника. На фотографијама објављеним на друштвеним мрежама виде се делови Ужица и околине у којима је пала велика количина крупног града, који је покрио улице и ливаде.

Према истом извору, снажно невреме праћено јаком кишом забележено је и у Бачкој и Банату, од Зрењанина према румунској граници. Републички хидрометеоролошки завод раније је јавио да се у Србији моће очекивати нестабилно време са пљусковима и грмљавином и локалном појавом краткотрајних временских непогода са знатном количином падавина, олујним ветром и падавинама.

Олује се крећу према северу тј. према Београду, Подунављу, Поморављу... ту треба очекивати потенцијално опасне временске појаве у виду снажних олуја, громова, града...

Метеоролог Ђорђе Ђурић упозорио је да невреме које је погодило данас Ужице и околину иде ка Београду, Поморављу и Подунављу и да може бити веома опасно.

Невреме би могло да доведе до обарања грања и електричних водова, због чега би грађани на улицама требало да буду посебно опрезни.

- Већ током ноћи смо имали преко Војводине један грмљавински систем који је у већем делу покрајне донео веће кише, али је отишао на Румунију и Мађарску. У остатку Србије је и даље било спарно што је потрајало до поднева када су почеле да се над западом Србије формирају грмљавинске олује и око 14 часова је незапамћено невреме погодило Ужице и околину - објаснио је он.

Невреме није заобишло ни централну и западну Србију, а како каће Ђурић,  формирале су се суперћелијске олује, за које је специфично да обухватају велике територије.

- Оне се крећу према северу тј. према Београду, Подунављу, Поморављу... ту треба очекивати потенцијално опасне временске појаве у виду снажних олуја, громова, града... у опасности неће бити само пољопривредне културе већ и људски животи јер може доћи до обарања дрвећа, падања грана, електричних водова... - упозорио је Ђурић.

Према његовим речима, не би требало очекивати изливање река и поплаве, али да је могуће да ће се дешавати ситуације као у Ужицу где је дошло до запушавања одводних и канализационих система, а самим тим и поплава по улицама.

Београд ће захватити јаче падавине и ветар, али главни талас олује би могао да погоди околину Смедерева, Тополе, Аранђеловца, Велике Плане...

- Што се Београда тиче, ту би евентуално могли да буду погођени делови према Гроцкој, Реснику и Авали - закључио је он.

Прочитајте ОВДЕ све о последицама катастрофалног невремена и у Ужицу, погледајте снимке.

Извор: Српски Телеграф/Телеграф.рс

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

Бонус видео

Јако невреме погодило је и остале делове Србије.

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА