Најновије

ПРИЧА ЗЛОГЛАСНОГ КРВНИКА ЛЕДИ КРВ У ЖИЛАМА: Ово је Садам Хусеин, терориста Исламске државе који је живог спалио јорданског пилота

Током војне операције против ИД прошлог месеца, ирачке снаге заробиле су злогласног команданта и џелата који је снимљен како спаљује живог јорданског пилота Моаза Ал-Касасбеха 2015. године.

Садам Хусеин (Фото: АМН)

Рођен у сиријском пограничном граду Албу Камалу, Садам Омар Хусеин ал-Џамал се обогатио шверцујући цигарете из Ирака од 1998. до 2010. године. 

Када се устанак подигао у неколико сиријских градова у марту 2011. године, Садам је формирао терористичку групу у Деир Ез-Зору, по злу чувену Алаху Акбар бригаду, где је водио десетине милитаната.

Својим немилосрдним нападима против владиних трупа и лојалиста, Садам је придобио дивљење Абу Бакера ал-Багдадија, вођу Исламске државе Ирака и Леванта.

Ал-Багдади му је посао специјалан поклон и велике количине новца, тражећи да се Хусеин прикључи његовој групи.

- Само једном сам упознао ал-Багдадија, када се кретао у великом конвоју оклопних возила у Сирији. Састанак је био кратак јер су други команданти покушавали да ме удаље, плашећи се да ће ми понудити да будем његова десна рука - рекао је Садам, коме је ал-Багдади лично дао његов надимак, Абу Рукајах Ал-Ансари.

Како је обезглављен један џелат Исламске државе погледајте ОВДЕ.

Извор: Правда

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА