Најновије

БАНАНЕ С КОКАИНОМ: Барска лука карика на путу шверца дроге!

Случај заплене 32 килограма кокаина у Луци Бар само је још једна потврда да је управо та лука једна од главних карика у шверцу наркотика који се даље дистрибуира на Балкану.

Лука Бар (Фото: Јутјуб)

Службеници Управе царина, јуче су у Луци Бар у два контејнера са бананама која су из Еквадора преко Малте стигла у Црну Гору пронашли 32 паковања са прашкастом материјом за коју се основано сумња да је у питању опојна дрога кокаин, саопштено је из Управе царина.

„Прегледом уз употребу скенера у једном контејнеру царински службеници су уочили неправилности. Наиме, у дијелу контејнера намијењеном за хлађење (фриго простор), уочена је сјенка чија боја је указивала на постојање материје органског поријекла“, наводе из Управе царина.

У саопштењу се такође додаје да су цариници потом приступили физичкој контроли и открили сумњиву материју за коју се основано сумња да је опојна дрога кокаин у количини 32 паковања од по 1 килограм.

У Луку Бар, иначе, седмично стигне око 50 контејнера са бананама чије су крајње одредиште Црна Гора, Србија, „Косово“ и Босна и Херцеговина, а које се товаре у највећој еквадорској луци Гвајакил, док је, према писању „Вијести“ које се позивају на изворе из врха полиције, увозник спорне испоруке био црногорска компанија „Воли“.

Из „Волија“ су такође одмах реаговали саопштењем да је „допремљена испорука банана за ту компанију у потпуности чиста“.

„Банане увозимо од нашег дугогодишњег пословног партнера. Компанија Воли ни на који начин није умијешана у било какав инцидент, као што и овај случај није ни у каквој вези са нама и нашим пословањем“, казали су из те компаније.

Новинар Дражен Живковић који се дуго година бавио црном хроником каже да је случај заплене 32 килограма кокаина у Луци Бар само још једна потврда да је управо та лука „једна од главних карика у шверцу наркотика који се даље дистрибуира на Балкану“.

„Оно што свакако треба да забрине јесте понашање полиције и царине у овом случају, које је, најблаже речено аматерско. Када су открили сумњиви товар, умјесто да обезбиједе пошиљку и да ангажују своје агенте који ће направити клопку за оне који треба да преузму товар, они су урадили све супротно од онога што служба налаже. Похитали су да се јавно похвале преко медија да су нашли дрогу, а тиме су индиректно послали поруку наручиоцима тог товара да случајно не долазе да га преузимају“, каже Живковић.

Живковић подсећа да се и пре неколико година у Луци Бар одиграо готово идентичан сценарио, када је такође заплењена значајна количина кокаина.

„И гле чуда, полиција је и тада и сада поступила на исти начин. Ухапсили су кокаин, али даље од тога нијесу мрднули. Овакво поступање полиције свакако треба да забрине и надлежни органи, под хитно, треба да покрену истрагу унутар својих редова како би се утврдило да ли је у овом случају у питању лоша процјена инспектора или нешто много крупније, а све наводи на ово друго“, закључује саговорник.

Прочитајте ОВДЕ како је Јадран осуђен на пропаст.

Извор: rs.sputniknews

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

Бонус видео

Скривена кокаинска рута у Колумбији, нове информације.

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА