Најновије

КИНЕСКА ШАМАРЧИНА ДОНАЛДУ ТРАМПУ: Ми нисмо хтели трговински рат, али сада ћете га имати!

Кина планира да уведе тарифе сличног обима и интензитета у настојању да узврати САД, саопштило је данас кинеско Министарство трговине само неколико минута након одлуке САД да уведе 25-процентну тарифу на увоз 50 милијарди долара вредних кинеских производа.

- Кина не жели трговински рат, али кинеска страна нема избора сем да се оштро супротстави томе, због кратковидог понашања САД које ће наштетити обема странама - објављено је на званичном сајту кинеског министарства, а преноси Ројтерс.

Амерички председник Доналд Трамп увео је данас царине од 25 одсто на увоз кинеске робе у вредности од 50 милијарди долара због, како је саопштено, крађе америчке интелектуалне својине и технологије, и обећао је додатне царине ако Пекинг примени контрамере.

Тарифе ће се примењивати на укупно 1.102 производа и биће подељене у два дела, потврђено је у Белој кући.

Прва рунда тарифа ће се примењивати на увоз 818 кинеских производа вредности 34 милијарде долара, почев од 6. јула, а друга рунда на 284 производа вредности 16 милијарди долара, преноси "Гардијан".

У саопштењу се наводи и да ће најновије мере погодити кинеску робу "која садржи значајне индустријске технологије".

Економисти су гостовали у америчкој емисији на телевизији CNBC, рекавши да Трамп зна да Кинеске контрамере не могу нашкодити Америци, а да ли је то тако, остаје да се види.

Извор: Танјуг

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА