Најновије

СПЕКТАКЛ У СОЧИЈУ БЕЗ ПОБЕДНИКА: Чудесни Роналдо хет-триком донео реми Португалији против Шпаније (ВИДЕО)

Фудбалери Шпаније и Португала одиграли су нерешено у трећем мечу другог дана Мундијала у Русији резултатом 3:3.

Роналдо у продору (Фото: Јутјуб)

Почетак меча у Сочију као да је најавио спектакл. Већ у 3. минуту досуђен је пенал за Португалију, после старта Наћа над клупским саиграчем из Реала Кристијаном Роналдом.

Португалац је пао после контакта, а судија Ђанлука Роки је показао на белу тачку. Кристијано Роналдо је са пенала послао лопта у једну, а Де Хеу у другу страну. Кристијано Роналдо је тако постао тек четврти фудбалер који је постигао гол на четири узастопна Светска првенства. Пре њега то су учинили само Пеле, Уве Зелер и Мирослав Клосе. 

Шпанци су после примљеног гола преузели контролу над утакмицом, нападали су у таласима, а коначно су изједначили, и то прелепим голом Дијега Косте, после соло акције. Португалци су се надали да ће ВАР технологија поништити гол јер је Коста имао контакт са Пепеом, али није било сигнала за судију Рокија.

После изједначења, Шпанци су кренули и по преокрет, а мало је недостајало да до њега дођу већ у 26. минуту. Иско је одлично шутирао са ивице шеснаестерца, али је лопта погодила пречку, а затим и пала на гол линију. Деловало је да ће се полувреме окончати резултатом 1:1, али је у 44. минуту Португалија поново повела. Кристијано Роналдо је распалио по лопти са двадесетак метара, деловало је да ће Де Хеа то рутински одбранити, али му је лопта проклизала кроз руке и завршила у мрежи. 

Шпанци су у другом полувремену притисли од старта, а до потпуног преокрета су стигли за само три минута. Прво је после одлично уигране акције из слободног ударца стрелац био Дијего Коста, а онда је правом бомбом преокрет донео Наћо. Дефанзивац је распалио по лопти са 20 метара, а она се закопрцала у мрежи иза леђа Руија Патрисија.

Деловало је тад да ће Шпанци победити, али је у 88. минуту Кристијано Роналдо поново ступио на сцену. Португалац је спектакуларним голом из слободног ударца са 20 метара поново матирао Де Хеу и тако спасио саиграче пораза. Роналдо је постао први играч на текућем СП који је био вишеструки стрелац и већ сад је истакао кандидатуру за Златну копачку.

Детаље са данашње утакмице Ирана и Марока сазнајте ОВДЕ.

Извор: Медији

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА