Најновије

БРНАБИЋ СЕ ВИДЕЛА СА КУРЦЕМ: Јача економска сарадња и подршка Аустрије у процесу европских интеграција

Билатерални односи Србије и Аустрије су на веома високом нивоу, закључено је данас у разговору аустријског канцелара Себастијана Курца и председнице Владе Ане Брнабић, која је истакла да је Србија опредељена за даље јачање сарадње, посебно економске.

Брнабић (Фото: Синхуа)

- “Подршка Аустрије у процесу европских интеграција изузетно је важна за Србију. Од 1. јула ове године, Аустрија ће преузети председавање Саветом ЕУ. „Очекујемо наставак подршке Аустрије у процесу интеграције Србије и Западног Балкана у ЕУ - нагласила је Брнабић у разговору у оквиру учешћа на Форуму Европа Вахау.

Председница Владе рекла је да је Србија посвећена јачању мира и стабилности и даљем интензивирању регионалне сарадње.

„- Сарадња у оквиру Берлинског процеса је нарочито значајна за Србију, јер обухвата приоритетне пројекте у региону - економију, енергетику, инфраструктуру и сарадњу младих - истакла је Брнабић.

Она је навела да је Србија, такође, захвална Аустрији на доприносу стабилности на Косову и Метохији, кроз учешће у мисијама Кфор и Еулекс.

Брнабић и Курц разговарали су и о актуелним безбедносним питањима у вези са миграцијама.

Премијерка је истакла да су за Србију важне нове аустријске инвестиције, посебно у инфраструктури, модернизацији индустрије, енергетици и обновљивим изворима енергије.

Аустрија је један од најзначајнијих економских партнера Србије и један од највећих инвеститора у српску привреду. Прошле године робна размена износила је 997,8 милиона евра, а аустријска улагања 251,3 милиона евра.

У 2017. години Аустрија је била други највећи инвеститор у српску привреду. Аустрија је такодје важан партнер и у пројектима заштите животне средине и пољопривреде, посебно у областима третмана отпада и отпадних вода.

Дачић открио шта је циљ лажних вести, више о томе ОВДЕ.

Извор: Танјуг

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

Бонус видео

Брнабић у Аустрији

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА