Најновије

СКАНДАЛ: Студенти у Сарајеву уче из књиге британског аутора који изједначавају Србе са нацистима

Студенти Факултета политичких наука у Сарајеву као обавезну литературу на студијама користе уџбеник Ендруа Хејвуда, у којем се на скандалозан начин Срби у БиХ пореде са нацистима.

Сарајево (Фото: Pixabay)

Овај британски аутор је, наиме, у делу уџбеника „Политика“, у којем говори о настанку Југославије и догађајима 90-их година 20. века, закључио да је „распад Југославије јасно показао да је свака од република које су је чиниле и саме биле етнички мозаик“, додавши:

- И као што су нацисти, а касније босански Срби, схватили, једини сигуран начин да се створи политички и културно јединствена национална држава јесте програм етничког чишћења - при чему су последње две речи болдоване.

Студенти ФПН у Сарајеву ову књигу користе на другој години студија, у предмету Савремена политологија, на одсеку Политологија, усмерење Управљање државом, а та чињеница недавно је изазвала и буру на Тwиттеру. Корисник Тwиттера, који је и указао на овај проблем, истакао је и да се у књизи “Срби помињу три пута у делу експанзионистички национализам, „у контексту етничког чишћења и кривца за сукобе 90-их, без речи о осталима“.

"Има и горих ствари"

Хејвуд је, иначе, један од водећих писаца уџбеника из политикологије у Великој Британији, који је више од 20 година радио као факултетски предавач и истраживач у овој области, док тренутно ради као слободни аутор и консултант.

Како је наведено на његовој веб страници, аутор је бестселера као што су „Политика“, „Политичке идеологије“ и „Глобална политика“, које користе студенти широм света.

ОВДЕ погледајте како је лука Бар постала Мека за шверцере кокаина.

Извор: Блиц

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

Бонус видео

Етничко чишћење Срба у Федерацији

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА