Најновије

ИНЦИДЕНТ ПОСЛЕ ПОТПИСИВАЊА ДОГОВОРА: Запаљен аутомобил македонског посланика!

Запаљен је аутомобил посланика владајућег Социјалдемократског савеза Македоније Харија Локвенеца, пренели су данас македонски медији.

Илустрација (Фото:Pixabay)

Локвенец је један од посланика СДСМ-а који је јуче присуствовао потписивању договора Македоније и Грчке о решавању спора око имена, чему се противе македонски националисти.

Како је саопштило Министарство унутрашњих послова Македоније, аутомобил "мини купер", власништво оца Х. Л. (48) из Прилепа, непозната особа је запалила синоћ око 23.00, а пожар су угасили прилепски ватрогаси. 

У Скопљу су противници договора с Грчком синоћ организовали насилне протесте пред Собрањем Македоније, током којих је, према медијима, повређено девет полицајаца и четворо демонстраната. 

Полиција је саопштила да је привела 25 учесника протеста, који су насилно покушали да сруше металну заштитну ограду и уђу у зграду парламента. 

Демонстранти су на протестима, који су организовани преко интернета на позив навијачке групе скопског Вардара "комити", на полицију бацали камење и навијачке бакље. Специјалне јединице полиције су протесте растуриле уз употребу сузавца, више о томе ОВДЕ.

Извор: Б92/Агенције

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА