Најновије

ШТА СЕ КРИЈЕ ИЗА НЕСТАНКА НОВИНАРА ИЗ БЕЛЕ ЦРКВЕ: Цветковић измислио своју отмицу!

Новинар Стефан Цветковић из Беле Цркве, који је после 30 сати потраге пронађен жив и здрав у ширем рејону те општине, лажирао је свој нестанак, сазнаје Курир.

Новинар Стефан Цветковић (Фото: Медија центар Београд)

Иако је већ сада готово извесно да је Цветковић измислио причу о наводној отмици, истрага се наставља како би се утврдило шта се заправо крије иза овог бизарног случаја. Полиција, наиме, у сарадњи са БИА, покушава да реконструише цео случај.

Цветковић, чији је нестанак пријављен у среду, дао је у Управи криминалистичке полиције МУП изјаву у петак, непосредно пошто је пронађен. Тврдио је да су га отеле непознате особе са фантомкама које су, наводно, хтеле да га пребаце у Румунију. Међутим, анализа трагова на његовом сату, пронађеном поред напуштеног аута, није показала ДНК друге особе, а ни у колима нема сумњивих трагова.

- Његова прича је да му је прећено због сазнања које је изнео о убиству Оливера Ивановића, па да су га чак и отели људи који су уплетени у тај злочин. Прича је пуна је рупа - навео је извор Курира из истраге.

Иначе, Цветковић је пре десетак дана био у Приштини у друштву познатог бизнисмена из источне Србије, с којим је непосредно пре мистериозног нестанка највише комуницирао. Забележени су и разговори с људима у Приштини, али и Македонији. Пошто је пријављен нестанак, Цветковићеви телефони, а има их неколико, били су угашени.

Међутим, током оперативног рада пресретнуто је неколико разговара особа с којима је одржавао контакт, чија је суштина била да је он жив и здрав, да му се ништа није догодило, јавља Курир.

Преткривичним поступком у овом случају руководи Основно јавно тужилаштво у Вршцу. Тужилац Тихомир Кнежевић објаснио је да је Цветковић дао изјаву у својству грађанина која се може сматрати пријавом за противправно лишење слободе:

- У том правцу није му био потребан адвокат. Засад није ни осумњичен ни ништа слично, него се третира као оштећен.

Директор Међународног института за безбедност Орхан Драгаш каже да су Србија и њено руководство и овом приликом показали свима који покушавају да дестабилизују нашу земљу, али и читавој међународној јавности да то у Србији неће ићи лако, те да Влада и председник могу да се смене само на изборима.

- Отмица, односно покушај фингирања отмице, новинара Цветковића без дилеме представља дело наивних идиота који су превише гледали филмове и следећи бизаран и глуп пример фингирања убиства руског новинара у Украјини, покушали да том својом наивном, али веома опасном акцијом дестабилизују Србију - оценио је Драгаш.

Министар спољних послова Ивица Дачић оценио је да је случај нестанка новинара Цветковића део "политичке борбе која не долази само изнутра", а чији је циљ дестабилизација Србије и слабљење њене позиције.

Зорана Михајловић: Покушај притиска на Србију

Потпредседница Владе Зорана Михајловић захвалила је полицији што је у најкраћем року решила овај случај, пошто су се чули коментари да је држава крива:

- Председник Вучић је све рекао. Покушај притиска на Србију на све могуће начине, од протеста за цену деривата преко питања исправности воде до нестанка новинара. Надам се да ће организатори одговарати. А они који се радују оваквим стварима у ствари не воле своју земљу.

Родитељи: Чекамо да дође кући

Цветковићеви родитељи нису били расположени за разговор, нити да изнесу мишљење да ли је и из ког разлога њихов син лажирао нестанак. Његова мајка је казала јуче по подне за Курир да увек није дошао кући у Белу Цркву, али да им се у петак увече јавио и рекао да је добро и "да ће се појавити":

- Претпостављам да је отишао да се види са сином, који студира у Београду. Ми немамо ауто, немамо телефоне, немамо ништа, па не можемо ништа ни да предузмемо.

Бројке

30 сати трајала потрага за Стефаном Цветковићем

300 припадника полиције претраживало подручје око Беле Цркве

18 позива с Приштином дешифровано, плус контакти с Македонијом и бизнисменом из источне Србије.

Хронологија

- нестанак Цветковића пријављен у среду у 23 сата полицијској станици Бела Црква

- пријављено да је у Београдској улици у Белој Цркви паркирано возило марке "поло" на коме су отворена возачева врата и упаљена светла

- поред аута, које је власништво новинаревог оца, пронађен Цветковићев ручни сат с покиданом наруквицом

- анализе показале да на сату нема ДНК друге особе, нити да у ауту сумњивих трагова.

Порошенко жели да створи групу у ЕУ како би се зауставила изградња „Северног тока 2“. Више о томе читајте ОВДЕ.

Извор: Курир

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

Бонус видео

Ево шта је говорио Стефан Цветковић о убиству Оливера Ивановића

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА