Најновије

ПОЧИЊЕ ВАНРЕДНО ЗАСЕДАЊЕ ПАРЛАМЕНТА: Да ли се спрема нови удар на џеп грађана? Ево о чему ће расправљати

Председница Народне скупштине Маја Гојковић сазвала је за данас Осмо ванредно заседање Скупштине Србије, на захтев 157 народних посланика.

Скупштина Србије (Фото: Јутјуб)

На дневном реду ванредног заседања биће Предлог закона о ратним меморијалима, Предлог закона о поједностављеном радном ангажовању на сезонским пословима у одређеним делатностима, Предлог закона о измени и допуни Закона о запошљавању странаца.

Такође, пред посланицима је и Предлог закона о изменама и допунама Закона о условима за упућивање запослених на привремени рад у иностранство и њиховој заштити, које је поднела Влада Републике Србије.

Народни посланици размотриће Предлог закона о изменама и допунама Закона о финансијској подршци породици са децом, Предлог закона о изменама и допунама Закона о основним правима бораца, војних инвалида и породица палих бораца, Предлог закона о изменама и допунама Закона о правима бораца, војних инвалида и чланова њихових породица, као и Предлог закона о изменама и допунама Закона о мирном решавању радних спорова, који је такође поднела Влада Србије.

Народна скупштина размотриће Предлог закона о потврђивању Споразума између Републике Србије и Руске Федерације о социјалној сигурности, Предлог закона о потврђивању Споразума између Владе Републике Србије и Владе Републике Словеније о запошљавању држављана Републике Србије у Републици Словенији, Предлог закона о потврдјивању Споразума између Републике Србије и Републике Грчке о социјалном осигурању, Предлог закона о потврђивању Меморандума о разумевању између Владе Републике Србије и Владе Аустралије о запошљавању чланова породице дипломатског и конзуларног особља, које је поднела Влада.

Народни посланици размотриће и Предлог одлуке о изменама Одлуке о разрешењу и именовању чланова и заменика чланова Републичке изборне комисије, који је поднела Посланичка група Српска напредна странка, наводи се у саопштењу из парламента.

Заседање ће се одржати у великој сали Дома Народне скупштине, са почетком у 10 часова.

Да ли ЕУ Србији припрема свилен гајтан због кинеског "Пута свиле" сазнајте ОВДЕ.

Извор: Курир.рс/Тањуг

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

Бонус видео

Погледајте и нашу емисију “Форум”:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА