Најновије

СЛОВЕНСКА БРАЋА: Специјалци Војске Србије на вежби у Русији

Oко педесет припадника Војске Србије налази се у Русији на руско-белоруско-српској вежби „Словенско братство 2018”, саопштило је Министарство одбране Руске Федерације, уз напомену да ће ова вежба трајати до 28. јуна.

Војна вежба (Фото: Јутјуб)

Укупно ће бити ангажовано око 1.000 војника, 150 средстава војне технике и десет авиона. Већ традиционална годишња вежба вoјних специјалаца одржава се сваке године, наизменично у Русији, Белорусији и Србији.

У Министарству одбране Србије наводе да се вежба одржава на полигону у Новоросијску, у близини Анапа. Том приликом биће приказана противтерористичка борба у насељеном месту, као и пружање помоћи цивилном становништву.

– Учествоваће падобранске, противтерористичке и диверзантске јединице, уз помоћ авијације и других видова и родова војске – објашњавају у Министарству одбране.

Вежба ће се одвијати кроз три фазе – довођење јединице у рејон извођења операције, уништење терориста и њихове базе и пружање помоћи локалном становништву десантирањем основних животних потрепштина из три транспортна авиона „иљушин”. 

– Припадници Специјалне бригаде Војске Србије на вежби ће извести специјални падобрански десант и дејство противтерориста у ослобађању талаца. Сви учесници вежбе користиће руско наоружање и опрему, а припадници Војске Србије носе са собом своје падобране и падобранску опрему – наводи се у одговорима Министарства одбране.

Како је саопштило руско Министарство одбране, осим педесет војника из Србије, на овој вежби учествује и више од 700 војника из Русије и 250 из Белорусије. На полигону у Русији налазе се и представници Међународног комитета Црвеног крста, који ће посматрати ове вежбе, саопштило је Министарство одбране Руске Федерације.

Први пут на вежбама „Словенско братство” биће употребљена борбена возила руских ваздушнодесантних трупа БМД-4М, БТР-МДМ ракушка и 2С спрут-СД.

Русија произвела пројектил који се може користити и као ракета и као авио-бомба, све о томе ОВДЕ.

Извор: Политика

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА