Најновије

РУСКИ ГЕНЕРАЛИ У ШОКУ: Борбена тестирања у Сирији откривају да је руски нови тенк дрон смеће

Виши истраживачки официр, 3. Централног истраживачког института руског Министарства одбране, А. П. Анисимов, известио је о кључним недостацима модерних руских копнених возила без посаде (УГВ), Уран-9.

Уран 9 (Фото: РИА)

Уран-9 УГВ је руско модерно борбено беспилотно возило (такође познато и као руски минијатурни тенк) дизајнирано да обезбеди даљинско извиђање и подршку ватри у разним задацима које спроводе јединице за борбу против тероризма, извиђачке и војне јединице у урбаним срединама.

Током 10. Руске научне конференције “Актуелни проблеми заштите и безбедности,“ која је одржана од 3. до 6. априла 2018. године у Н. Г. Кузњецовој поморској академији у Санкт Петербургу, А.П. Анисимов је открио детаље о борбеним тестовима Урана-9 у Сирији, што је резултирало идентификовањем листе недостатака класификованих као кључни.

У резултату тестова, постало је познато да комплекс Уран-9 није способан за обављање задатака који су му додељени. Конкретно, у извођењу борбених мисија, просечан домет одрживог управљања са напредне контролне тачке је био 300-500 метара у условима насеља са ниским зградама, док је такође забележено 17 случајева краткорочних (до 1 мин) и 2 случаја дугорочних (до 1,5 сат) губитка контроле над Ураном-9.

Откривена је ниска поузданост елемената радне опреме – пратећих и водећих ваљака, прекид рада опруга. Шасија Урана 9 се не може дуго користити за улоге копнених блиских борби и захтева поправку на терену.

Током истраживања извиђачких способности, откривено је да електро-оптичке станице омогућавају извиђање и идентификацију мета у домету не већем од 2 км. Оптичка станица ОЦХ-4 не дозвољава откривање оптичког посматрања и циљање непријатељских уређаја, и одаје вишеструке сметње на копненом и у ваздушном простору у надзорном сектору.

Такође је било случајева нестабилног рада 30мм 2А72 аутоматског топа – 6 кашњења и неуспеха. УГВ обезбеђује ватру само са места, што значајно смањује његове борбене способности (наоружање, посматрање и извиђачки уређаји нису стабилизовани).

Као резултат тога, закључено је да модерна руска борбена УГВ нису спсособна да обављају додељене задатке у класичним типовима борбених операција.

Војни врх САД добио зелено светло за тајни напад на Русију и Кину! Више о томе читајте ОВДЕ.

Извор: defence-blog. com

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА