Најновије

ДА ЛИ СЕ СПРЕМА ЦЕНЗУРА НА ДРЖАВНОМ НИВОУ: "Проследио сам Вучићу предлог о лажним вестима"

Министар Ненад Поповић рекао да је председнику Србије Александру Вучићу проследио предлог о формирању радне групе за одбрану од лажних вести.

Ненад Поповић (фото: Јутјуб)

Министар за иновације и технолошки развој је, гостујући у Вестима ТВ Прве, навео и да све чешћа употреба лажних вести за манипулацију представља проблем у Европи и свету.

Поповић каже да су "fake news" нова појава, али и да је већина европских земаља већ покренула разне процедуре како би борбу против лажних вести превела у правни и институционални оквир. 

"Сигуран сам да и Србија треба да размишља о томе. Оно што се дешавало претходних недеља, посебно у Београду, то је само проба за неке будуће лажне вести. Формирање радне групе коју би чинили представници владе, стручних тела, агенција, цивилног друштва, НВО и коришћење искустава земаља као што су Француска и Енглеска помогло би да успоставимо тај правни и институционални оквир како градјани не би били изложени лажним вестима", рекао је Поповић за Прву. 

Додаје, да ће о формирању радне групе бити речи и у наредном периоду, као и да о одлуку о томе треба донети мирне и хладне главе. 

Неки новинари и аналитичари су забринути да власт на овај начин заправо покушава да уведе цензуру и забрани рад неистомишљеницима и опозиционим медијима. 

ОВДЕ погледајте да ли треба да бринемо због преговора у Бриселу и гажења у нову фазу, како кажу преговарачи Вучић и Тачи.

Извор: Правда/Танјуг

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

Бонус видео

О цензури током последњих избора

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА