Најновије

"Вучић помињањем хрватског сценарија на северу Косова и Метохије застрашује грађане"

Двери указују на то да иако није решено убиство Оливера Ивановића нити је успостављена ЗСО, Вучић наставља разговоре у Бриселу и својим изјавама припрема грађане Србије за потписивање правно обавезујућег споразума са лажном државом Косово.

Косово је Србија (Фото: dveri.rs)

Двери питају председника да ли то што помиње опасност од новог Бљеска и Олује у контексту севера Косова и Метохије значи да он има неке инфорамције које грађани немају.

-  Да ли је он најодговорнији за постојање опасности од таквог сценарија будући да је имплементацијом бриселских споразума на штету Србије повукао све наше безбедносне структуре или их је утопио у тзв. косовски систем. Или су, пак, ове његове најаве само начин да се грађани заплаше да би лакше пристали на потписивање правно-обавезујућег споразума- наводи се у саопштењу.

Они сматрају да компромис никако не сме да значи одрицање од дела територије и својих државних интереса.

- Сматрамо и позивамо председника да се повуче из преговора у Бриселу, да тражи пребацивање одлучивања из ЕУ у УН због смањења надлежности и мандата ЕУЛЕКСа, да тражи пуно поштовање резолуције 12 44 што значи и повратак дела српског војног и државног особља на територију покрајине, те да Влада тражи присуство руске војне мисије у Србији која би била гарант сигурности Срба на КиМ- закључује се у саопштењу Двери.

ДСС је такође данас саопштио да Вучић плаши народ нападом на север Косова, више о томе ОВДЕ.

Извор: Правда

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

Бонус видео

Бошко Обрадовић: Не верујем да је Вучић поштен

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА