Најновије

УСТАШКО ШИПТАРСКО БРАТСТВО У КРВИ: Месић и Готовина као Џака и Шаћири (ФОТО)

Провокацијама склапањем руку у симбол „албанског орла“ придружили су се и бивши председник Хрватске Стјепан Месић и Анте Готовина.

Стипе Месић (Фото: Јутјуб)

Друштвеним мрежама круже њихове слике подршке Албанцима из швајцарске репрезентације Граниту Џаки и Џердану Шаћирију, који су баш гестикулирањем „двоглавог албанског орла“ прославили голове против Србије у утакмици против швајцарске репрезентације.

​Да не остаје све на симболу орла, упућују вести да су се појавили и видео-снимци хрватских и албанских навијача из швајцарског Берна, како заједно цепају и пале заставу Србије.

На тим снимцима се види и како један хулиган у дресу репрезентације Хрватске зубима кида српску тробојку.

Потез Шаћирија, Џаке, као и капитена швајцарског тима Стефана Лихштајнера, прошао је само са опоменом и симболичном казном од укупно 25.000 швајцарских франака (по 10.000 за Џаку и Шаћирија), иако Међународна фудбалска федерација (ФИФА) не толерише политичке поруке.

Јасно је да је антисрпско братсво бивших југословенских република и Шиптара са Косова и Метохије успостављено давно пре распада Југославије, али забрињава чињеница што у Србији постоје они који и даље верују у некаква историјска помирења и суживот. Као да неко намерно, или можда својом глупошћу, хоће да наведу Србе на још неко страдање од усташких ножева или убијање голобрадих срспких војника у заседама “УЋК”, тузланске колоне и многих других стратишта. Зато овакве ствари не треба да изненаде никога. Али треба да буду и јасна порука свима којој страни Срби никада неће припадати.

Још да се подсетимо да је познати српски водитељ, Милован Илић Минимакс, почетком деведесетих година Стипи Месићу дао надимак “Сами”, по мајмуну из ЗОО врта у Београду. Месић је тај надимак у потпуности оправдао за све ове године.

Прочитајте ОВДЕ како је изгледао сукоб Александра Шешеља са Андрејем Пленковићем у Савету Европе.

Извор: Танјуг/Правда

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

Бонус видео

Ево како је покрадена репрезенатација Србије против Швајцарске

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА