Најновије

АКО РЕШИТЕ ОВУ МИСТЕРИЈУ ДОБИЋЕТЕ 3.000 ЕВРА: Бизнисмен нуди награду, а ево шта се тражи! (ВИДЕО)

Један аустралијски бизнисмен милионер нуди награду од 5.000 аустралијских долара (3.100 евра) ономе ко успе да реши једну од највећих мистерија те државе.

Човек из Мареа (Фото: Јутјуб)

Ради се о геоглифу направљеном у пустињи, која је први пут примећена пре 20 година када је један пилот летео изнад ње.

Геоглиф је назван "Човек из Мареа" јер се налази близу места Маре у централној Аустралији и представља ловца са копљем "високог" око четири километра.

Важи за други највећи геоглиф на свету, (одмах иза Саџама линија) укупне дужине линије око 28 километара, које су уклесане на дубини од 35 центиметара.

Међутим, ни дан данас није јасно ко га је и зашто направио. Говорили су да је то дело Американаца, локалних уметника, итд, али никад се нико није јавио са тврдњом да је он одговоран за дело.

Сада је филантроп Дик Смит одлучио да понуди новчану награду ономе ко открије порекло овог уметничког дела уклесаног у црвену земљу на платоу.

Овај геоглиф се понекад назива и Стјуартов џин.

Милионер Смит верује да је ово уметничко дело направљено по узору на древне приказе бога Зевса и каже да нема сумње да је то био сложен и скуп посао који је захтевао одређени степен научног знања.

Током протекле две године, господин Смит и његов тим су радили на откривању порекла геоглифа.

- Након што сам две године разговарао са људима, схватам да ми вероватно један или двоје нису рекли истину. Верујем да је група људи то урадила. Мислим да су неки људи можда из универзитета или владе рекли: Хеј, хајде да тестирамо овај софтвер, идемо да направимо дива у пустињи - рекао је Смит.

Откако је дело настало, ерозијом су неке линије уништене.

Али последњих година су уложени напори да се уметничко дело обнови посебних софтвера и машина.

Човек из Мареа је технички сада у власништву људи из Арабане, који су 2012. године освојили право на посед више од 800 квадратних километара земље северно од Мареа.

Мистериозна појава на небу шокирала навијаче на Светском првенству у Русији, изнад стадиона се појавила необична светлост. Више о томе читајте ОВДЕ.

Извор: Блиц

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА