Најновије

ЛАЗАНСКИ: Ево која је највећа грешка НАТО у његовој историји, а тиче се Русије! (ВИДЕО)

Војни коментатор Мирослав Лазански је гостујући у јутарњем програму ТВ Пинк објаснио која је највећа грешка НАТО у његовој новијој историји, али се осврнуо и на горуће теме из области домаће и светске политике.

Мирослав Лазански (Фото: Јутјуб)

- Успешно се копрцамо, одолевамо притисцима и не прикључујемо се русофобоији која поприма обрисе патологије. Тероризам је проглашен главним безбедоносним изазовом, али када анализирате војне вежбе, видећете да су то најкласичније вежбе маневара, десаната... Па побогу, нећете ићи на терористе носачима авиона? Јасно је против кога је то све усмерено. Експанзија НАТО на руске границе је његова највећа граница у досадашњој историји, стварају од Русије непријатеља, а без потребе, истакао је Лазански који се осврнуо и на најаву формирања нове европске војске. 

- Тго је пуста жеља, НАТО неће дозволити војни паралелизам, то је немогуће, јер свој утицај користе да би били у Европи. Зато неће дозволити никакву војну структуру паралелну с НАТО. Ова идеја постоји још од 1994 од формирања Еврокопа. Ипак, Европа је патуљак у доносу на САД и без њихове логистике не могу ништа јер НАТО је пре свега Америка. То јесте лепа идеја да се осамостали Европа, али сам велики скептик, Американци то свакако неће дозволити а могу процес да успоре кроз разне механизме. Нема од тога ништа. Бацају се флоскуле у јавост да би се показало како су тобоже самостални у односу на САД, објаснио је Лазански, а на питање какве везе Британија има са изборима у Босни одговорио:

- Смета им Република Српска, Босна је незавршен посао, то су сами рекли. Претварање у бањалучки кантон. Њен нестанак онако како је формилисана по Дејтону. Ако је Додик Путинов човек, ајде да видимо ко је амерички? Уочи избора пошаљете 40 војника? Шта они могу, ојачан вод војника шаљете да се стабилизује ситуација?! Јасно је да се ради о специјалцима не само за подручје Босне већ за подручје целог Балкана. Британци нас надгледају са Кипра из две базе, комплетан телефонски саобраћај се прислушкује. Неће рећи послали смо 40 војника да би прислушкивали Додика и Вучића, најтрагичније је када амбасадори дају објашњења, мислећи да смо ми на Балкану сви мутави и да не знамо ништа, закључио је Лазански. А шта је још рекао погледајте.

Прочитајте ОВДЕ да ли амерички метеоролошки сателити крију ласерске борбене системе? 

Извор: Правда

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА