Најновије

НЕМАТЕ РЕДОВАН СЕКС?! Последице недостатка односа су вишеструке

Секс је као издувни вентил за негативну енергију која се накупила у телу током дана. Научници су открили да људи који живе без секса теже подносе стресне ситуације.

Секси (Фото: ЈуТЈуб)

Осим што доноси снажан осећај среће и задовољства, редован секс има и значајан утицај на наше физичко и психичко здравље као и на лепоту. На пример, знојење чисти кожу, а секс помаже да буде еластичнија и самим тиме изгледа млађе.

Током редовног секса жене појачано луче естроген, који је одговоран за реакције у телу које дају сјајнију косу и лепшу кожу.

Са друге стране неактиван сексуални живот доноси вишеструке проблеме.

Појављује се тескоба.

Шкотски научници кажу да је секс као издувни вентил за негативну енергију која се накупила у телу током дана. Открили су да људи који апстинирају од секса теже подносе стресне ситуације. За време секса наш мозак отпушта хемикалије које на тело делују тако да се осећамо срећније и смиреније, као што су ендорфин и окситоцин.

Према једном америчком истраживању, појединци могу пасти у депресију ако живе без секса, а шанса за то је чак двоструко већа него код људи који воде љубав редовно.

Већи је ризик од рака простате.

Мушкарци који живе без секса су под 20 посто већим ризиком од појаве рака простате. Према студији Америчког уролошког удружења, честе ејакулације уклањају потенцијално штетне супстанце из простате и на тај начин је штите од појаве карцинома.

- Можда је то зато што имају учесталије ејакулације, а то штити од рака простате, објаснила је водитељка истраживања професорка Мари Елси Парент из тима научника са Универзитета у Монтреалу и ИНРС Института "Armand-Frappier" који су успоредили број сексуалних односа мушкараца са појавом рака простате.

Каже како велики број ејакулација смањује концентрацију канцерогене супстанце у течности простате, а саставни је део семена. Ствара се и мање кристалних структура у простати која су повезана с раком.

Имунитет је све слабији.

Зна се да секс јача имунитет, а ако га нема - имунолошки састав слаби и склонији смо разним болестима, попут прехладе и грипа.

Истраживања су открила да људи који практикују секс једном или двапут недељно, имају чак 30 посто јачи имуноглобулин А (ИгА) од оних који воде љубав ређе.

- Имуноглобулин А је једна од првих одбрана нашег тела од вируса - појаснили су аутори студије са Универзитета "Wilkes-Barre" у САД-у.

Осећај несигурности у вези.

Секс гради блискост међу партнерима и ствара осећај дубоке емотивне повезаности, осећај сигурности и среће. Када га из неког разлога престане, тада се код партнера може појавити осећај несигурности, самопоуздање им пада. Може се јавити и нереалан осећај кривице и страх да ће партнер пронаћи неког другог.

Иако је секс само један од начина изражавања блискости у вези, ипак његов недостатак може лоше утицати на везу.

Већи је ризик од ерективне дисфункције.

Истраживања показују да мушкарци који не практикују редовно сексуалне односе, имају двоструко већу шансу за појавом ериктивне дисфункције од оних којима је то навика једном до два пута недељно.

Стручњаци кажу да је секс нека врста тренинга за пенис који га држи у доброј форми. Тако се одржава снага мишића.

Можете се осећати лошије.

Жене су те које се осећају депресивније што дуже живе без секса, показала је студија објављена у часопису "Archives of Sexual Behavior".

Узрок лошег расположења није недостатак самог секса и осећаја блискости, сперма садржи неке састојке које утичу на осећај среће - мелатонин, и окситоцин. Истраживање је показало да жене чији партнери стављају кондоме пре вођења љубави, такође, могу бити лошије расположене. Ипак, то није разлог за секс без заштите, осим с дугогодишњим партнером којем верујете.

Порнографија нас је убедила да ово сви воле, али то није истина! Више о томе читајте ОВДЕ.

Извор: Пинк

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

Бонус видео

Секс Мине и Ђексона

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА