Најновије

МУКАМА НИКАД КРАЈА: Србима пресело летовање у Грчкој због поплава, а сада ће морати и ово да плате!(ВИДЕО)

Српскиm туристима пресело је летовање у Ситонији пошто су остали без купања, а многи и без аутомобила, који су уништени у бујицама после невремена.

Поплаве у Грчкој (Фото: Јутјуб)

Међутим, ни ту није крај њиховим мукама јер они којима је у поплавама оштећен ауто на одштету могу да рачунају само ако имају полису каско осигурања. Власници који то немају мораће да спреме најмање 800 евра, колико отприлике кошта да се аутомобил дошлепа из Грчке до Београда.

У Удружењу осигуравача Србије истичу да се власник приликом куповине каско осигурања опредељује за ниво заштите и ризике који ће бити покривени полисом.

- Ако она садржи и зашиту од елементарних непогода, у шта спадају и поплаве, штета ће бити надокнађена. У овом конкретном случају биће обештећени сви који су каско полисом предвидели ту могућност – објашњавају они.

С друге стране, возачи који су кренули на пут само са обавезним осигурањем возила мораће сами да се снађу јер оно покрива штету само у случају саобраћајне несреће. Стручњаци предвиђају, да ће влансици који немају каско осигурање из џепа само за поправку морати да изваде од 1.000 до 1.500 евра.

У Ауто-моту савезу кажу да шлеповање од Ситoније до Београда кошта 118.000 динара за српске туристе који нису чланови АМСС.

У једној београдској шлеп-служби пак истичу да власницима оштећених возила за шлеп наплаћују евро по километру, па би пут од Пефкохорија до Београда коштао око 750 евра.

- Из Београда крећемо џипом и приколицом. Власник аутомобиола плаћа и путарину, што је још око 50 евра – кажу у шлеп-служби.

Прочитајте ОВДЕ како се вратити с летовања ако вам украду пасош.

Извор: Српски телеграф

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА