Најновије

НЕКА МИ ВУЧИЋ КАЖЕ АКО МИСЛИ ДА НЕ РАДИМ ДОБРО: Дачић одговорио на прозивке напредњака

Шеф дипломатије и лидер Социјалистичке партије Србије Ивица Дачић каже да га не занимају замерке које му упућују функционери Српске напредне странке, те да, уколико су напредњаци незадовољни његовим радом, то треба да му каже председник државе и СНС Александар Вучић.

Ивица Дачић (Фото: Јутјуб)

Пошто им је све толико лоше и пошто је ово брука, верујем да ће истог тренутка да оду из власти

Повод за Дачићеву реакцију била је критика коју је на његов рачун и рачун СПС упутио потпредседник СНС Миленко Јованов револтиран нападом Милутина Мркоњића на власт и тврдњом почасног председника СПС да је осуђујућа пресуда и казна од годину дана затвора изречена Мирјани Марковић срамота за ову власт.

- Ако је нешто брука и срамота ове власти, сигуран сам да ће Милутин Мркоњић и Ивица Дачић одмах да је напусте. Пошто им је све толико лоше и пошто је ово брука, верујем да ће истог тренутка да напусте ову власт - поручио је Јованов.

Чиста препуцавања

У одговору на прозивку из СНС, Дачић у изјави за Српски телеграф истиче да у дану када има састанак са руским шефом дипломатије Сергејем Лавровим (погледај оквир) не жели да се "бави глупостима".

- Ако СНС има примедби на мој рад и жели да се повучем, има ко ће ми то рећи. Молим све да схвате да ово што радим има непроцењиви значај за Србију и да ме не мешају у дневну политику - каже лидер социјалиста.
Бавим се стварима у интересу државе, молио бих да ме не увлаче у разне беспотребне полемике

Истиче да су му од дневнополитичких препуцавања важнији задаци које обавља у Министарству спољних послова.

- Бавим се много озбиљнијим стварима у интересу државе и молио бих све да ме не увлаче у разне беспотребне полемике. Ако већ не осећају потребу да кажу барем једну лепу реч о ономе што радим у интересу Србије, молио бих да ме не спомињу и кад су бесмислене расправе у питању. Нарочито због тога што не дајем никакав повод за то јер се бавим својим послом - апеловао је српски шеф дипломатије.

Без везе са партијом

Почасни председник СПС Милутин Мркоњић у среду је жестоко оплео по владајућој гарнитури, у којој је и његова партија.

- Срамота! Срамота за једну озбиљну државу као што је Србија и за ову власт да се настави погром према породици Милошевић, посебно према другарици Мири Марковић, који је започет после петооктобарских револуционарних промена и НАТО агресије на нашу земљу.

Срамота да нисмо смогли снаге да ту пресуду учинимо макар мало озбиљном, а не да на тако неозбиљан начин без икаквих доказа и чињеница донесемо пресуду и да осудимо људе који стварно апсолутно нису криви за то - поручио је Мркоњић истакавши да његов став нема везе с партијом.

Срамота за Србију и за ову власт што је настављен погром према другарици Мири Марковић

Одлуком Вишег суда у Београду, некадашња председница ЈУЛ Мирјана Марковић осуђена је на годину дана затвора због незаконите доделе станова.

Лажовчина Пацоли

Шеф дипломатије такозване државе Косово Беџет Пацоли објавио је на Фејсбук профилу да је разговарао са либеријским председником Жоржом Веом и да му је он рекао да ће Либерија да отвори амбасаду у Приштини иако је пре само неколико дана у Београду министар спољних послова Либерије Гбезонгар Милтон Финдлеј Дачићу предао ноту о повлачењу признања косовске независности. Реагујући на Пацолијеве тврдње, Дачић тврди да су у питању неистине.

- Што се тиче Пацолија, само нек покаже папир, да га има, сигурно би га показао. Лаже, каква амбасада у Приштини - поручује Дачић.
Лавров: Ивици руски дрес са бројем 10

Дачић се јуче у Москви разговарао са Сергејем Лавровим, а двојица шефова дипломатије оценили су да ниво поверења и висока динамика руско-српских контаката показују да се односи две земље континуирано и продуктивно развијају, саопштило је Министарство спољних послова Србије.

Лавров је на крају сусрета уручио је шефу српске дипломатије дрес фудбалске репрезентације Русије с бројем десет и именом Дачић.

О унапређењу економске сарадње, сарадњи у области енергетике, пољопривреде, као и о заједничким пројектима у сфери привреде, Дачић је разговарао с потпредседником Владе Русије Јуријем Борисовим.

Путину од Палме дрес и боксерске рукавице

Ако се у дијалог Београда и Приштине укључе и Американци, Србија ће тражити да се укључи и Русија, изјавио у Москви председник ЈС Драган Марковић Палма. Он је у разговору са високим функционером Путинове партије Јединствена Русија Сергејем Железњаком истакао да те две странке имају много програмских сличности.

- Такође, Србија никада неће увести санкције Русији - рекао је Марковић и додао да његова партија има одличне односе са АКТ партијом турског председника Ердогана, а у Аустрији са Слободарском партијом Ханса Кристијана Штрахеа и предложио да Јединствена Србија и Јединствена Русија потпишу споразум о сарадњи.

Почитајте ОВДЕ какву је поруку Вучићу послао митрополит Амфилохије у вези са најављеним референдумом о Косову и Метохији.

Извор: Српски телеграф

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

Бонус видео

Дачић у Москви са Лавровом

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА