Најновије

Папа стиже у Србију, хоће да одржи мису на Маракани?!

Поглавар римокатоличке цркве папа Фрања решио је да посети Србију 2019. године и ту поруку пренео преко личног изасланика нашим властима. Папа наводно тзражи да му се дозволи да служи велику мису за католичке вернике из Србије и региона и то на стадиону Црвене Звезде у Београду.

Папа Фрања (Фото: Flickr)

Кардинала Паролина ће угостити председник Александар Вучић, премијерка Ана Брнабић и министар спољних послова Ивица Дачић, а предвиђен је и састанак са патријархом Иринејом.

У недељу ће други човек Ватикана служити мису у Новом Саду, а потом ће осветити ново седиште Међународне бискупске конференције Светих Ћирила и Методија, коју сачињавају бискупи Србије, Црне Горе и Македоније.

Кардинал се од среде налази у Црној Гори коју је такође посетио први пут. Паролин је на радном ручку разговарао са председником Милом Ђукановићем. Кардинала је уз највише државне почасти претходно дочекао премијер Душко Марковић који је посету Паролина назвао историјском и истакао да је то добар сигнал и добра основа да се Црна Гора може надати скоријој посети папе.

Ред за руски С-400, САД блокирају! Више о томе читајте ОВДЕ.

Извор: Информер

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

Бонус видео

Митрополит о састанку Патријарха московског и све Русије Кирила И Папе Фрања

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА