Најновије

СКОТ: Ова година кључна за решавање питања Косова, потребно је мало убрзати!

САД желе да охрабре и Београд и Приштину да дођу до компромиса када је реч о Косову и Метохији, каже амбасадор САД Кајл Скот, који наводи да његова земља ову годину види као кључну за решавање тог питање, посебно "ако хоћемо да видимо напредак Србије у европској интеграцији".

Кајл Скот (Фото: Јутјуб)

Упитан шта је то по његовом мишљењу нешто што би Србија могла да евентуално добије и да ли може нешто да добије, Скот је рекао да што се тиче онога што ће Србија добити и онога што ће Косово добити, то у ствари јесте део компримиса и део дијалога.

- Само хоћемо да охрабримо обе стране да убрзају консултације, да буду отворене за сваки предлог и када дође до периода да има договора између Србије и Косова, ми ћемо бити спремни да погледамо позитивно на било који договор који је за обе стране прихватљив - рекао је амерички дипломата.

Амбасадор САД је навео и да дијалог иде у мало интензивнију фазу”, а прошлонедељни сусрет председника Србије Александра Вучића и косовског председника Хашима Тачија у Бриселу оцењује као доста позитиван.

Сматра да треба "ићи мало брже", и треба доћи до неког компрмиса како би се постигао правно обавезујући споразум о нормализацији односа Београда и Приштине.

-“Ми хоћемо да охрабримо и Београд и Приштину да дођу до компримиса. Неће бити никаквог договора без компромиса - рекао је Скот.

Прочитајте и погледајте ОВДЕ шта су демонстранти јуче затражили од Вучића.

Извор: Танјуг

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

Бонус видео

Вучић и Кајл Скот се провозали Хамвијем

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА