Најновије

УЗБУРКАНИ ДУХОВИ: Ред за руски С-400, САД блокирају!

Иако никада званично није био коришћен у борбеним операцијама, руски С-400 ракетни систем узрок је политичких свађа ширем света, пише Блумберг.

С 400 (Фото: Ria)

Наиме, Русија снажно лобира за продају свог система на тржишту којем углавном доминира америчко оружје што је узбуркало духове. Тако већ месецима део америчких сенатора и заступника у Конгресу покушава блокирати продају Ф-35А борбеног авиона Турској само зато што је та држава, уједно и њихов НАТО партнер, најавила да ће купити С-400, преноси Новац.хр. 

Потенцијалних купаца у свету у којем државе сваке године троше стотине милијарди долара на оружје не мањка. Кина је почетком године већ примила испоруку првих јединица, а претпоставља се да су их купили и Алжир и Бјелорусија. Што се пак тиче будућих наруџбина, осим Турске куповину су договорили Индија и Саудијска Арабија (сваки од тих уговора наводно вреди између 2 и 3 милијарде долара), а заинтересовани су Иран и Вијетнам. 

Како пише Мосцоw Дефенсе Бриеф, водећи извор за војна питања из Русије, Москва би од продаје С-400 система у наредних 12 до 15 година могла зарадити и до 30 милијарди долара. 

Нимало неважно за потенцијалне купце, С-400 је нешто јефтинији од Патриота - према подацима ИХС Маркита Патриот кошта између 550 и 700 милиона долара, док С-400 кошта између 475 и 625 милиона долара.

Прочитајте ОВДЕ какав је то ударац немачком поносу?

Извор: Novac.hr

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

Бонус видео

Да ли С 400 може да уради незамисливо?

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА