Најновије

ПУТИН УЗВРАЋА УДАРАЦ: Русија увела контрасанкције Америци и њеним савезницима!

Владимир Путин је потписао Закон о мерама дејства на непријатељске акције Сједињених Држава и других држава. Одговарајући документ објављен је на службеном порталу правних информација.

Путин (Фото: putin.kremlin.ru)

Државна дума је 22. маја усвојила Закон, а Савет Федерације одобрио 30. маја. 

Закон омогућава увођење контра-санкција као одговор на непријатељске потезе САД-а и других земаља. Мере се могу применити на државе, организације под њиховом јурисдикцијом, као и званичнике и грађане.

Законом је дозвољено да се обустави међународна сарадња у одређеним секторима, забрани увоз или извоз производа и сировина, као и да се учествује у јавним набавкама или приватизацији државне и општинске имовине.

Руски закон о контра-санкцијама изазвао је велику напетост у америчким пословним круговима, рекао је директор одсека за Северну Америку Министарства спољних ослова Русије Георгиј Борисенко.

"У Сједињеним Државама, пре свега, реакција долази из пословних кругова, јер прилично велики број, великих америчких компанија активно ради на руском тржишту још од дана Совјетског Савеза и жели да остане овде", рекао је он.

Према његовим речима, када се разматрао први нацрт закона, велики број великих компанија и Пословни савет САД-Русија апеловали су на Владимир Путина да га ублажи.

Борисенко верује да ће Вашингтон сада пратити како ће се овај закон примењивати у Русији.

"Клуб 100" уводи Србију у НАТО. Више о томе читајте ОВДЕ.

Извор: Восток

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

Бонус видео

Путинова ера на челу Русије

 

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА