Најновије

Русија шаље у Средоземно море најновији брод са ракетама „Калибар“ (ВИДЕО)

Најновији мали ракетни брод "Вишњи Волочек", недавно уведен у састав Црноморске флоте, ускоро ће бити на дежурству у медитеранској ескадри Руске морнарице, саопштио је новинарима начелник штаба Црноморске флоте, контраадмирал Виктор Лиин.

Вишњи Волочек (Фото: Јутјуб)

"У састав Флоте је укључен мали ракетни брод `Вишњи Волочек`. У блиској будућности, он ће имати бојеве маневре као и задатке у испуњавању борбених дужности. Све ће то ићи по плану за припрему борбених мисија у водама Црног и Средоземног мора", рекао је Лиин.

Мали ракетни брод "Вишњи Волочек" је вишенаменски брод, опремљен модерним типовима артиљеријских и ракетних пројектила, против-диверзионим средствима, ПВО системима и системом за електронску борбу.

Он је шести брод модернизиране серије "Бујан-М" и биће једини брод ове класе у Црноморској флоти. Бродови овог пројекта имају повећану запремину и опремљени су најсавременијим високопрецизним ракетама дугог домета - универзалним ракетним комплексом "Калибар-НК" дизајнираним за уништавање циљева на копну и мору.

Да ли ће Кримски мост добити близанца сазнајте ОВДЕ.

Извор: Vostok.rs

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА