Најновије

ТАЈНА ОПЕРАЦИЈА АМБАСАДЕ САД У БЕОГРАДУ: "Клуб 100" уводи Србију у НАТО

Представници Амбасаде САД и НАТО појачали су активности на приближавању Србије западној војној алијанси. Циљ: Оснивање "клуба 100", пишу "Новости".

Илустрација (Фото: Public)

Према тврдњама тог листа, у "клуб 100" би ушли професори универзитета и јавне личности с циљем да отворено пропагирају напуштање досадашњег курса неутралности.

Како наводе, суштина је у томе да се уз пропагандни рад појачају и оперативне активности на терену. 

Лист истиче да се ова опсежна акција ослања на глобалну стратегију Запада о "елиминисању малигног утицаја Русије на Балкану", а да је кључна зона појачаног пропагандног деловања управо Србија, али и Република Српска, "у којој обавештајци НАТО и западних служби имају специјалан задатак да прекину чврсту спону Милорада Додика с Кремљом". 

Позивајући се на "одлично обавештене изворе", лист наводи да је други секретар у Амбасади САД Џон Бовермастер недавно рекао да ће се средином септембра, на Фрушкој гори, окупити група професора ради припрема и едукације за популаризацију НАТО. 

"Новости", међутим, напомињу да Бовермастер напушта функцију, те да је план да пројекат, који је он започео, заврши његов наследник Џон Радефорд. Подсећајући да је у Београду прошлог месеца боравила Чинчила Моли из Одсека за пропагандну делатност Европске команде НАТО, лист тврди да је она разговарала са представницима неких невладиних организација и да се распитивала за став јавности према САД и НАТО, као и да ли се тај однос може мењати. 

Како се додаје, њу је интересовало и да ли је довољно добро представљена сарадња Министарства одбране и Војске Србије с НАТО, као и шта је све предузето на промоцији вежбе "Србија 2018", коју у октобру у Младеновцу организују НАТО и Министарство унутрашњих послова Србије. 

Отприлике у исто време, истичу Новости, у "Краун плази" је одржан састанак поводом заједничке вежбе "Србија 2018" којем су, измедју осталих, присуствовали шеф канцеларије за евроатланско и глобално партнерство у Сектору за политичка и безбедносна питања НАТО Џејмс Меки и референт НАТО за Србију Анжелик Томсен-Барнет. 
Уместо саме вежбе, главна тема је био план промоције Алијансе у Србији, тврди лист. 

Наводи и да америчка амбасада подржава и помаже активности појединих невладиних организација, које се баве промоцијом НАТО, те подсећају да је средином маја у хотелу "Кристал" у Београду одржана конференција под називом "Обликовање будућности Србије у ери несигурности" у организацији Атлантског савета Србије, на којој се говорило о предностима сарадње Србије са НАТО и САД.

На чему раде НАТО војници у Донбасу сазнајте ОВДЕ.

Извор: Танјуг

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

Бонус видео

НАТО зличини из 1999. године.

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА