Најновије

АКО ЈЕДЕТЕ КРАСТАВАЦ 10 ДАНА, ОЧЕКУЈТЕ ЧУДО! Довешћете линију у ред, а тек целокупно здравље!

Дијетни план краставац детокса је крајње једноставан - постоји свега пар намирница које се конзумирају, а сам детокс се спроводи 10 дана.

Краставци (Фото: pixabay. com)

Постоји и продужена варијанта од 14 дана где су такође забележени одлични резултати. Наиме, у зависности од нивоа физичке активности овим путем можете изгубити онај најупорнији вишак килограма до сјајне линије.

Основу чини салата од краставаца која се може конзумирати у неограниченим количинима сваки пут када се осети глад. Салата је богата хранљивим материјама и не морате бринути да ће вам нешто недостајати у току десетодневног режима.

Остале намирнице које се једу у току дана су 2 кувана јаја или 150 гр туњевине оцеђене од уља или 150 гр грилованог белог меса... 2 већа кувана кромпира (могу се кувати, барити, пећи у рерни али не и пржити у уљу) или 3 кришке интегралног хлеба. Такође, 500 грама свежег локално гајеног воћа.

Од течности пије се обична вода, чај, а дозвољена је чак и кафа (без шећера). Оно што је стриктно забрањено су газирана пића, алкохол и слаткиши. Уз сваки оброк као и између оброка могу се јести неограничене количине краставац салате и може се пити краставац шејк.

Салата од краставца

Салата од краставца се изузетно брзо прави и веома је једноставна.

Састојци:

око 400 гр краставаца

2 дл киселог млека или јогурта (ко има домаћи кефир може га ставити)

со

млади бели лук (по жељи)

Припрема:

Огулите и исеците краставац на сасвим мале колутиће. Посолите их, лагано промешајте да се со правилно распореди и прелијте киселим млеком, јогуртом или кефиром па опет лагано све помешајте. По жељи и укусу додајте ситно насецкани млади бели лук и... одмах сервирајте!

Шејк од краставца

У блендер убаците:

један млади краставац (са све кором - наравно добро опран)

шаку добро опраног спанаћа

једну киселу јабуку

додајте мало наренданог свежег ђумбира или на врх ножа ђумбира у праху (по жељи)

Добро измиксајте, сипајте у чаше и по врху поспите са комадићима ораха или бадема. Лагано пијуцкајте док је свеже јер што дуже стоји - губи хранљиве материје. Овакав напитак снабдеће ваше тело обиљем витамина и минерала, а нарочито витаминима А и К. Напитак је такође богат влакнима, магнезијумом, гвожђем, витаминима Ц, Е и Б, као и калцијумом и калијумом. Цео спектар свега онога што нам је потребно и то све у једној чаши!

Иако је ово веома једноставан режим исхране, потребно је да обратите пажњу на квалитет намирница. Трудите се да користите само свеже поврће и воће од провереног снабдевача. Умерена физичка активност је значајна ствар код сваке дијете па и код ове, те ће полусатна брза шетња значајно помоћи у скидању вишка килограма.

Који јутарњи ритуал може да вас упропасти прочитајте ОВДЕ.

Извор: Dijeta.net

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

Бонус видео

Брза дијета од краставца и јогурта. 4кг за 5 дана

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА