Најновије

ПРВА РЕАКЦИЈА МАМИЋА НА ПРЕСУДУ ОД 6,5 ГОДИНА: Нећу у затвор, имам пасош Босне и Херцеговине (ВИДЕО)

Здравко Мамић је ван Хрватске, државе у којој је добио пресуду од шест и по година затвора, због како се наводи, утаје пореза и од 1,2 милиона евра, односно 15,5 милиона евра од трансфера Дејана Ловрена и Луке Модрића у Лион, односно Тотенхем.

Здравко Мамић (Фото: Јутјуб)

Некада први човек загребачког Динама је одмах по донетој пресуди сазвао конференцију за штампу у Босни и Херцеговини. Он се налази у тој земљи јер има пасош БиХ и каже да се неће враћати у домовину докле год не буде донета правоснажна пресуда.

- Ово никада није забележено на простору Хрватске и не бих био у кожи ових људи који су ми ово спаковали. Ово је само врх леденог брега који представљају државу, али ја имам снаге и побринућу се у мојој, одбрани моје породице и Динама да ти људи не спавају мирно. Ја ћу се посветити томе да они заврше у затвору - започео је Мамић.

- Пресуда је правно неодржива, лажна, подла, образложење ме чини бесним, опасним и могу сада учинити свашта, она је преписана, веће је није писало, то је држава захтевала и написана је од речи до речи. То је невероватно. Зашто је суђење трајало годину и по дана. Саслушано је 97 сведока и ниједан нас није теретио. У књигама Динама све је чисто као и у сведочењима Ловрена и Модрића. Сви знају да сам ја крајем прошлог века отворио агенцију за младе играче са којима сам склопио приватне уговоре. Ја сам улагао у њихов развој и тим уговорима је било предвиђено да ја нешто и зарадим - истакао је некада први човек Динама.

- Боже опрости тим људима, не знају шта раде, то су урадиле неовлашћене особе, имам мишљења са четири катедре правног факултета. Професорка са једне од катедри ми је рекла да је забринута и да се стиди ако се доносе такве одлуке. Нема ниједног доказа за овакву пресуду, мој адвокат рекао је да нема никакве штете. Динамо се изјаснио да није оштећен, мислим ту на чланове клуба који су у председништву. Хрватска је тај закон по коме је против мене вођен процес преписала од Врховног суда Немачке који се иначе не бави оваквим случајевима јер нема штете и нема кривичног дела - навео је Мамић.

- Судијски вештак за финансије је проглашен неподобним у свим претходним процесима. Држава је тражила изводе од полиције, ваљда би због тога требало одложити пресуду док се то не утврди. То је невероватно! Ја сам човек спорта и не верујем у ово. Како их није срамота. Гарантујем им да ће платити цену! Сви који су у овом процесу. Изгубио сам рунду, али нећу и битку - у свом стилу је објаснио Мамић.

ОВДЕ погледајте крвопролиће на фудбалској утакмици у Даласу.

Извор: Блиц

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА