Најновије

Војска Србије 2018. у седам вежби са припадницима Оружаних снага Русије

Планирано је учешће на нивоу посматрача и то у командно-штабној вежби ''Садејство 2018'' и тактичкој вежби ’Нераскидиво братство 2018‘ у Руској Федерацији, док је у вежби ''Кобалт'' у Казахстану предвиђено учешће нашег извиђачког одељења.

Војска Србије (Фото: Министарство одбране)

Војска Србије ове године учествоваће у седам вежби са припадницима Оружаних снага Руске Федерације, а по први пут српски војници током јесени боравиће на вежбама које организује Организација договора о колективној безбедности (ОДКБ).

Сарадња ће ове године бити проширена, а у њој ће учествовати припадници Војске Србије и то не само на билатералном нивоу, преноси Спутњик.

"Прошле године је успостављена сарадња која је резултирала планираним учешћем у три вежбе у 2018. години. Имајући у виду да се ради о успостављању нове сарадње, планирано је учешће на нивоу посматрача и то у командно-штабној вежби ''Садејство 2018'' и тактичкој вежби ’Нераскидиво братство 2018‘ у Руској Федерацији, док је у вежби ''Кобалт'' у Казахстану предвиђено учешће нашег извиђачког одељења", каже за Спутњик капетан фрегате Јован Кривокапић, портпарол Министарства одбране и Војске Србије.

Србија је од 2013. године посматрач у ОДКБ-у. Представници Србије редовно посећују Скупштине ОДКБ-а на којима се разматрају питања која се тичу сарадње држава-чланица на међународном плану, као и у војно-политичкој, правној и другим областима.

Да ли су дронови изнад Србије били провокација за почетак рата, прочитајте ОВДЕ.        

Извор: Танјуг

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

Бонус видео

Вежба Војске Србије “Ватрени скок”

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА