Најновије

ХРВАТИ НА КРИЛИМА”ОЛУЈЕ” ПУТУЈУ У РУСИЈУ: У Вуковару славили прогон Срба и са заставом из Книна крећу на Светско првенство (ВИДЕО)

Нека вам хрватска застава, под којом су се за своју Хрватску борили и гинули храбри хрватски борци, буде подстицај за срчану борбу на предстојећем Светском првенству, написано је у поруци Дамира Крстичевића.

Хрватска (Фото: Јутјуб)

Скандал у Хрватској. “Коцкасти” се на њима својствен начин спремају за Светско првенство у Русији.

Наиме, у Вуковару на Свечаној вечери хрватског фудбалаодржаној у четвртак, 7, јуна у име потпредседника Владе и министра одбране РХ Дамира Крстичевића начелник Генералштаба Оружаних снага РХ, генерал Мирко Шундов уручио је селектору Хрватске фудбалске репрезентације Златку Далићу заставу Републике Хрватске.

Реч је о реплици хрватске заставе која се вијорила на Книнској тврђави након уласка Хрватске војске у Книн у операцији Олуја, када је дошло до највећег прогона Срба у новијој историји.

"Хрватска застава на Книнској тврђави симбол је борбе за хрватску слободу, тешко стечену и крвљу плаћену. Операција Олуја круна је свих наших победа, а долазак победничке Хрватске војске у краљевски град Книн знак је победе у Домовинском рату. Нека вам хрватска застава, под којом су се за своју Хрватску борили и гинули храбри хрватски борци, буде подстицајза срчану борбу на предстојећем Светском првенству. Хрватска војска с вама је у мислима и срцима. Домовини верни!" – написано је у поруци коју потписује потпредседник Владе и министар одбране Републике Хрватске Дамир Крстичевић.

Свечаности су присуствовали сви репрезентативци Хрватске на челу са председником ХНС Давором Шукером, који су том прилком уручили дресове Хрватске фудбалскерепрезентације генералима Шундову и Матановићу.

Подсећања ради Хрватска је у Русији у групи са Аргентином, Нигеријом и Исландом.

Прочитајте ОВДЕ шта је Путин пре три дана говорио у Бечу о Косову, а српски медији прећутали!

Извор: Новости

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА