Најновије

Оланд: У рату смо против Исламске државе - узвратићемо заједно са савезницима!

ПАРИЗ - Француски председник Франсоа Оланд означио је као "чин рата против Француске" нападе у Паризу у којима је погинуло најмање 128 људи и означио "Исламску државу"као одговорну за масакр.
Франсоа Оланд (Фото: ЈуТјуб)

Франсоа Оланд (Фото: ЈуТјуб)

Оланд је изјавио у Паризу да ће Француска "свом снагом и немилосрдно узвратити" на овај чин рата и нагласио да су атентати "варварство против човечанства". Председник Француске је прогласио тродневну националну жалост. Оланд је позвао грађане на јединство. Он је рекао да ће војска и снаге унутрашње безбедности предузети све што је потребно да неутралишу терористе. Мере безбедности су подигнуте на највиши ниво, а војска ће патролирати Паризом. "Француска је кукавички нападнута. Француска ће немилосрдно узвратити на овакве варварске нападе и искористити све што јој је на располагању заједно са својим савезницима", рекао је Оланд. "Француска је ноћас рањена али ће устати упркос нашег бола. Француска је храбра али ће реговати и тријумфовати. У оваквој ситуацији историја тражи да се мобилишемо", рекао је Оланд и поручио: "Драги суграђани наша земља, вредности хуманизма су нападнути и позивамо вас на јединство. Живела Француска!"
Прочитајте још:БАЛКАНСКА РУТА МИГРАНАТА ЈЕ ОПАСНА: Париски сценарио могућ и у Србији(НЕ)ОЧЕКИВАНО: Један од нападача на Париз из Црне Горе!?ЉУДИ СУ ИСКАКАЛИ КРОЗ ПРОЗОР: Снимак крвавог напада на Батаклан у Паризу! (УЗНЕМИРУЈУЋИ ВИДЕО 18+)
Извор: Мондо

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА