Најновије

РАДОЈЧИЋ: Обавезе у граду на првом месту (ВИДЕО)

У првом интервјуу по ступању на дужност градоначелника, Зоран Радојичић је рекао да ће се трудити да Београд буде лепши, бољи и здравији град. Гостујући у "Београдској хроници" навео је да је благо нервозан због свих обавеза које су пред њим, али да ће се трудити да их усклади, као и да ће му обавезе у Старом двору бити на првом месту.

Радојчић (Фото: Јутјуб)

Градоначелник Београда Зоран Радојичић је рекао да се након јучерашње седнице Скупштине Града упознао са људима који су остали у кабинету у Старом двору.

"Ја сам човек који није био у политици. Био сам на првој седници Скупштине и сада на другој. Рекао сам да је то јако тежак посао. Деловало је врло комплексно, није лако бавити се политиком", рекао је Радојичић гостујући у "Београдској хроници" РТС-а.

Радојичић, који ће морати да напусти место директора Универзитетске дечје клинике у Тиршовој, истиче да ће се трудити да на најбољи могући начин усклади рад са пацијентима.

"Трудићу се да нађем време, иако ће ми обавезе у граду бити на првом месту. Министар здравља Златибор Лончар ће донети одлуку о замени у Тиршовој. Трудићу се да и даље утичем на позитиван развој клинике", рекао је Радојичић.

На питање како ће му изгледати први радни дан, Радојичић је рекао да данас има распоред који по обавезама одговара тродневном распореду. "Благо сам нервозан због обавеза које ме чекају, али организоваћу се", каже градоначелник.

Сматра да је највећи проблем Београда то што није довољно чист. Београд мора да буде чистији, макар као Тиршова у којој сам се много бринуо о хигијени, рекао је Радојичић.

Циљ му је, каже, лепши, бољи и здравији град са реализованим пројектима који су започети.

"Ако човек поправи Београд за четири године пет, десет посто, он је направио револуцију, тако да морамо имати реалне циљеве, реалне захтеве, морамо бити перзистентни у томе и полако али упорно усмерававати даље Београд да иде у бољем правцу, да буде и лепши и здравији град", објаснио је градоначелник.

У тиму ће, поред Горана Весића чије искуство, наводи, изузетно цени, бити и људи који ће се разумети у области у којима он није експерт.

"Чланови мог тима морају знати области које не знам и мораће да ми их објасне тако да их разумем", рекао је Радојичић.

САД улазе у дијалог о Косову? Америка убацује свог човека да реши најважније српско питање! Више о томе читајте ОВДЕ.

Извор: РТС

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА